Koliko izdojenog pije 3 tjedna stara beba?
Pozdrav!
Lijep je osjećaj napokon "sići" i na ove niže podforume.
Imam pitanje za mame izdajalice. Naime, moja je curica rođena sa 36 tjedana i bila je preslaba za cicanje (da ne spominjem sve super savjete iz rodilišta - neće vam nikad na tu cicu, uvučena vam je bradavica, šeširić, blabla) a uz nisku težinu bila je i malo jače žuta i samim time uspavana, pa sam joj ja izdajala i davala svaka 2 sata, makar i u snu. Uz to sam ju, svaki budan tren stavljala na cicu. Lijevu je cicala a desnu (uvučena) ili nikako ili u lošem položaju. Sada, sa 19 dana ona cica ko velika i desnu i lijevu (na desnu sam ju isforsirala jer mi se upalio kanalić pa da mi izvuče mlijeko) ali ja još uvijek nemam hrabrosti osloniti se samo na cicu (ne znam koliko pojede, a bitno je jer još nismo na 3 kile, a i nije još dovoljno budna)pa izdajam dok ona spava da joj se skupi u cici za kad se probudi, ali tako ispadne da joj uvijek nudim gotovo praznu cicu, baš mi bude žao..Zato bi joj postepeno smanjivala količinu izdojenog ali ne znam da li je količina s kojom sad baratam već mala pa da joj ne bi slučajno bilo premalo . Sad uz cicu pojede cca 500-550 ml dnevno. (svaka pelena popišana, stolica zlatna, pastasta samo ponekad vodenasta)
A drugo pitanje se odnosi na onaj kanalić u desnoj cici. Ja ga masiram i muž ga masira i stavljam tople obloge i izdojim pod tušem, nemam više temperaturu (imala preko 39 jedno 8 sati) ali ga još uvijek pod prstima osjetim. Koliko treba vremena da ga potpuno razbijem, strah me da ne bi opet radio probleme!
Hvala!