-
Haemophilus Influenzae
Mala je bolesna već prek mjesec dana, isprobala doktorica klavocin sirup pa ništa, i konačno poslala na bris nosa i grla i našli su neman iz naslova. Dobili Bivacyn kapi da kapamo u nos 7 dana. Evo danas je peti dan da kapamo i niš joj bolje nije. Prek dana je i inače bila super, zakašljala bi eventualno2-3 puta, ponekad nijednom, ali po noći se budi i davi od kašlja. Krenula je u jaslice u 10 mj. pa vjerojatno mora bit i bolesna malo, ali da je bolesna prek mjesec dana i da joj niš ne pomaže to mi već ide na živce.
-
a ima li A il B?
ako je B, onda je to HiB i malo gadnija stvar.
ako je A, to je poprilično bezazleno.
-
Nije pisalo na nalazu niti A niti B. B valjda nema, jer se protiv toga mislim cijepila, a valjda bi i doktorica drugačije reagirala da je taj slučaj.
-
I moja starija cura je imala istu bakteriju u proljeće(dva mjeseca je imala žuto-zeleni sekret iz nosa), ali u nalazu isto tako nije stalo koji tip. Prvo je dobila sumamed, još nismo znali što je u pitanju jer se čekao nalaz brisa. Nakon 7 dana opet je dobila temperaturu, a imala je i dalje žuto-zeleni sekret iz nosa. Ovaj put joj je doktorica dala Klavocin, ali kao da je vodu pila. Nakon toga je dobila Zinnat i napokon smo se riješili bakterije.
Evo prije 20 tak dana opet je bila bolesna, ali kako nas je potrefio vikend nismo radili bris. Opet je imala iste simptome kao i prije. Dobila Klavocin, a 5 dana nakon što ga je popila opet smo se vratili na početak. Ovaj put sam inzistirala da joj da Zinnat, i ozdravila je. Kako nismo radili bris ne znam što je bilo u pitanju, ali nikad nije imala ništa osim H.I. pa je valjda i ovaj put imala istu bakteriju.
Moj zaključak je da nema šanse da mi dijete više uzima Klavocin, jer joj ne pomaže. Inzistirat ću na Zinnatu, a ne da mi dijete pije po nekoliko antibiotika dok se pogodi pravi.