globulice- lijek za sve? molim vaše mišljenje
Drage cure (i dečki, ako ih ima),
po pitanju homeopatije totalna sam neznalica, pa me zanima vaše mišljenje.
Naime, jedna meni bliska osoba dobila je preporuku za pedijatricu koja je i homeopat. Oni k njoj idu samo na homeopatiju, točnije bili su jednom.
Tom prilikom pedijatrica je pregledala dijete i ispitala kakvih problema dijete inače ima, te im propisala određene globulice.
Majka djeteta shvatila je da oni više ne moraju dolaziti toj doktorici, nego samo kad djetetu počne curiti nos, onda mogu dati globulice, 1-2, par puta na dan. Djetetu nakon toga može krenuti zeleno iz nosa i može dobiti temperaturu, ali to je, kako je majka shvatila, dobro, jer je došlo do reakcije.
Kad dijete kašlje, oni isto daju globulice, i tak.
MM-u je to sumnjivo, jer misli da bi svaki put trebalo ići homeopatu, da vidi o čemu se radi. On isto tako misli da nije ni bezopasno povremeno davati globulice po svom nahođenju, jer pretpostavlja da one sadrže određene aktivne tvari.
MM isto tako pretpostavlja da je problem u tome što ta liječnica nije pravi homeopat, nego prvenstveno pedijatar, a usput se bavi i homeopatijom, te smatra da bi s djetetom trebalo ići "pravom" homeopatu.
Je li ovakav način liječenja u homeopatiji uobičajen?
I, na kraju, tko je u pravu?