-
Grčki kolač...?????
Cure, tražim recept za grčki kolač, ili grčke kocke, ne znam kako se točno zove...:roll:
Znam da se radi nekakav biskvit, između je krema a na vrh se stavlja šaum od bjelanjaka i to sve se prelije čokoladom... To na kraju bude onak lijepo u špic.... Pretresla sam cijeli internet, no tog recepta nema:cry: a moji ga svi obožavaju.
Glupo mi je svaki put ići u slastičarnu i bacati novce tamo, kad bi ga mogla napraviti i kod kuće.... Pomagajte!!! :heart:
-
negdje sam imala nekakav recept za Grčki kolač ..al su išle jabuke u to..
-
Hm...mislim da u ovaj neidu jabuke :unsure:
Samo biskvit, čokoladna krema i šaum (onako u špic) :mrgreen:
-
kupi ga u slastičarni
poslikaj
i stavi sliku
možda netko prepozna
-
radila sam nesto slicno tome
kod mene se to zove amerikanke
uglavnom, ispece se biskvit, ide i cokolada u njega
od koga se rezu krugovi, cvetovi, stogod,casom ili modlom.
ostaci biskvita se izmrve,
dodaju se u istopljeni secer, mislim da idu i orasi
i to bude kao fil.
to se stavi na krug od biskvita,
preko se stavi slag i ukrasi otopljenom cokoladom.
ako ti ovo lici, ujutru cu potraziti recept.
-
http://www.coolinarika.com/recept/grcki-kolac/
Nisam probala. Ne volim te štoseve s dvopekom, krušnim mrvicama i sl. (Imam neki recept za američki kolač, slično ali s voćem, ne da me se nije dojmilo, nego mi je baš bilo onak... nefino).
Nije to za moju kuću, ja znam s tijestom... ;-)
Probaj, pa dojavi dojmove.
-
-
Malo sam tražila po slikama...iskreno, meni tak kolač liči na indijanere, samo što se indijaneri rade samo od biskvita i šauma.... Ovo kaj ja tražim ide sa čokoladnim biskvitom, čokoladnom kremom, ponovo čokoladni biskvit pa tek onda šaum od bjelanjaca (onak u špic)...i normalno na kraju se to zalije čokoladom... Vidi se da sam malkice ovisna o čokoladi :mrgreen:)
U slastičarni taj kolač nazivaju "Grčki", no koji mu je pravi naziv, nemam pojma.... Ak ništa drugo, probat ću improvizirat, pa kak bude, bude :-)
-
-
Mmmmm ni to nije loše...isprobat ću ovih dana :-)