Kako razmaženu mačku prilagoditi na dolazak bebice??
Surfala sam po forumu, i nisam našla odgovor na ovo pitanje, i zato sam otvorila novu temu..
Naime, jedini ljubimac koji je u našoj kući je mačak Čupko, star godinu dana, 6 kg, žuti i čupavi...
Moj problem je da je on toliko razmažen da cvili na svaku sitnicu, kad mu daš krivu hranu, kada mu nešto ne paše, kad mu kupiš whiskas od govedine, ne od piletine...
To vam je mačka koja neće jesti ono što vi jedete za ručak, jedino ako nije meso...bira piletinu, u njoj se utapa, umjesto mlijeka pije vodu (barem tu štedi).. obožava kuhana jetrica, a prasetini da ne pričam (neki dan nešto slavili i imali odojka, pa ono što je malo ostalo narežem mu ja jutros, ovaj se guti u tome..)
Naime isto tako, voli se nositi kao malo dijete, cape vam stavi oko vrata i tako vas zagrli i prede...
Mene ujutro dolazi probuditi kraj kreveta, da mi da do znanja da je u kući i da ga pustim k sebi, i onda dok ga uzmem, ispruži mi se preko cijelog trbuha i tako leži sa mnom...
moji ga roditelji obožavaju, ali dolazi beba uskoro, i ne bih htjeli da je on zapostavljen, pa me zanima ima li itko iskustva sličnih da mi malo pomogne da u ova tri tjedna naviknem mica macu da ću se kroz neko vrijeme malo baviti s njom, jer on stalno cvili za mnom..
Strah me da ne pobjegne od nas kada beba dođe...
Hvala unaprijed...
p.s. nemojte misliti da sam luda, al taj mačak je svima u kući prirastao srcu, otac dok zove s terena prvo pita kako smo mi, i onda kako mu je mačak....:heart: