palčica prvotno napisa
Molila bih mame hipersenzibilne djece da mi pomognu riješiti nedoumicu koja muči mene i mm.
Naime, pedijatrica je zaključila da je naš sinčić, star svega 4 mj., hipersenzibilno dijete, da odgovara modelu djece koja su joj eto, dolazila i takva bila od najranije dobi. E sada, ona je to zaključila na temelju njegovog izbezumljenog vrištanja, gorkog plakanja i frcanja suza kad mu se obratila (na sestru nije tako reagirao kao i na hrpu ljudi u čekaonici) i naše priče da je ista reakcija bila kod ortopeda. Nije mu ništa učinila da mu da povoda za plačem. On nije prestajao stravično plakati ni jedno pola sata poslije. Jecao je u autu i dugo nije mogao doći sebi unatoč što sam ga nosila i mazila. To nikad još nisam vidjela ni doživjela..... Danas se isto dogodilo pri susretu sa mojom prijateljicom i djetetom. Inače nije ni cendravac, dapače dijete je koje se grohotom stalno smije, društven je, stalno je u kontaktu s ljudima i raduje im se, a opet nezahtjevan u smislu da ne voli da ga se nosi, cmakče, nego eto, isključivo da se s njime razgovara ili da ga se pusti da nešto sam sa sobom meditira u tišini.
Pitam jer sam pročitala da se i strah od lica javlja u 3. mj. (možda mu ta ne pašu?), a opet me paranoja da ne bude hipersenzibilan, kao ja (u vašim tekstovima i opisima djece sam itekako prepoznala sebe), koja sam cijelo djetinjstvo bila opterećena što drugi jedu životinje, čak i položajem mrava u vrtu i nosila im hranu i vodu da se ne pate tako mali i jadni.
Teže mi je povjerovati da se može definirati kao h. tako malen. Vjerojatno mu nisu odgovarala novija lica, ali opet, čemu takva teatralna i bolna reakcija?