Ne propustite ni ove godine, uvijek je izvrsno!
http://www.mgz.hr/hr/novosti/zive-sl...,3123.html?t=d
Printable View
Ne propustite ni ove godine, uvijek je izvrsno!
http://www.mgz.hr/hr/novosti/zive-sl...,3123.html?t=d
super, tenks na info!
Odlično, hvala ti. Svakako idemo:)
super! nadam se da ćemo moći u nedjelju do Zg!
Bili smo i doista je prekrasno. Ipak, ban Jelačić je potpuno podbacio. Umjesto očekivane i priželjkivane pričice o sebi i svojim pothvatima, dječicu je uputio da njegovom konju na Trgu odnesu krafnu. Ma, i za bana - previše.
Izvrsna Milka Trnina, tj. Ivanka Boljkovac!
Mojima se najviše svidio Bela IV i njegova kraljica... Uredno su znali odgovoriti na sva pitanja (mlađi baš sad uči povijest Zagreba) i nakon cijelog muzeja morali smo još jednom ići na razgovor s kraljem. I Turčin im se sviđao. Moj stariji (picajzla) ga je pitao kakav je to turski vojnik koji ima iPhone u džepu, a snalažljivi striček je rekao da je u 15. stoljeću toga bilo, ali nisu imali bazne stanice :lol::lol::lol:
Ono što se meni nije svidjelo bila je gužva, ali to je očekivano za takav dan. Nije to kritika - sva sreća da im je došlo puno ljudi, ali ja ne volim gužvu... Ni buku ne volim. Imali su zvonoljevača i tamo su klinci mogli zvoniti, pa je cijelo prizemlje odjekivalo. Većini djece se to dopadalo. Najmlađima se sviđala i teta odjevena u lava Sv. Marka, iako sami kipovi svetaca nisu privukli bogznakakvu pozornost.
Ipak, moram priznati da nam je ljepše bilo u Prirodoslovnom muzeju (tamo je program započeo u 10.00, bili smo u subotu). Nije bilo gužve u prvih pola sata, a imali su i prigodni program (mađioničar koji je radio dojmljive trikove). Koliko god ja mislila da su mi djeca "velika" ponekad pokazuju baš bebasto ponašanje, pa im se više sviđalo u Prirodoslovnom muzeju.
Offt. ima u Prirodoslovnom muzeju nova izložba minerala koju prije nismo vidjeli. Mislim da je to proširenje njihovog stalnog postava. :klap:
Nama se isto najviše svidio Bela IV , ali i poštar je bio izvrsta, pun pričica o svom poslu.
A meni je tako žao da smo opet propustili!!
:(
Žive slike ovaj vikend u Muzeju grada - 18. i 19. 2. od 11 do 14 sati :-)
Mi smo jučer bili gužva je velika, ali svakako treba otići.
I imaju pravo.
Mi smo već četvrtu godinu zaredom tamo, jako mi se sviđa kao ideja, ali sad, kao stalni posjetilac, primjećujem i neke stvari koje bi mogle biti bolje.
Općenito su im likovi prestatični. Najbolji je, kao i prošle godine, Amadeo de Varkony, koji priča, i priča, i priča... i zaista se puno čuje od njega o povijesti kazališta u Zagrebu. Ostali likovi su mi nekako podbacili. Ljudevit Gaj je izjavio da je budnicu "Još Hrvatska ni propala" napisao - Vatroslav Lisinski :roll: valjda je to jedini hrvatski skladatelj za kojeg je čuo. Nema veze što to spada u srednjoškolsko gradivo, baš je to mogao i provjeriti. A ovo nije prvi put da sam naletjela na faktičke greške.
A ni izbor likova mi se baš ne sviđa. Ako su ubacili Franju Josipa, mogli su mirne duše i Izidora Kršnjavog, ili bar Većeslava Holjevca. Ako mogu imati Zagorku, gdje je onda Šenoa, koji je bio i gradonačelnik? Profesorica Baltazar bila je nekako nezamjetna i zapravo kao lik nepotrebna. Inače, moj sin je pitao hoće li ondje biti i Marko Marulić i Janica Kostelić :mrgreen: Ok, Marko Marulić je Splićanin, ali za Janicu bi mogli i razmisliti dogodine... bio bi dobar štos.
Ali kao ideja je super, i lijepo mi je da muzej živne u ta dva dana, još privuku djecu s krafnama... šteta samo što je A. previše zatvoren, pa nikog ništa nije htio pitati, samo je projurio kraj kostimiranih likova da mu se netko ne bi slučajno obratio. Jedino je pristao slikati se s banom Jelačićem, jer taj baš zove djecu da se slikaju s njim.