sve mi se sastalo,ne znam sta da radim :(
Ovako ,molim za savjet...
Porodila sam se prije 13 dana i sve je ok,beba je dojila fino,ima mlijeka sve dok mi se nisu zacepili kanali mlijecni,osjecala sam velike grudve u dojkama,patronazna mi je rekla da to moram podhitno izmusti da ne dobijem upalu,tako sam i radila 2 dana,ali kvrge nisu nestajale,i jednu noc donijem temp 40 u hitnu odmah,doktor kaze zbog zacepljenja u jednoj dojci,koja me bas bolila,a ja mislila da nisam nagnjecila tokom spavanja.
I dobila inekciju protiv temp i pencilina 7 propisao,nisam smjela dojiti bebu 2 dana,dotada sam izmuzala,parila,masirala,ma sve i pocela poslije opet dojiti,dosta se krvga povuklo ali jos ne sve,primam jos penciline,imam jos 2 dam bebi da doji i ona stvarno izvuce sve,budu dojke posve mlitave,a kad ja stisnem ono bude jos mlijeka,ali sasvim malo,a kvrga ne nestaje,strah me toga,strah me da se opet ne upali i da ne moram na kraju hirurgu sjeci :cry:
Kad dam bebi,stavim obloge mlake i masiram ali nema nista iz dojke,kvrgu nikako da razbijem,imam u obe dojke po kvrgu.
I jos imam proliv 5 dan,pa ne znam ni to zasto,da nisam neku bakteriju pokupila to me prati,po 4 put na dan,samo mi jako zakvrci stomak i odmah moram na wc.
Brine me isto sto nikako da ukopcam kad je beba ispraznila dojku,inace su mehke kad jede,ne budu tvrde kao na pocetku kad mlijeko nadodje i ona fino guta jedno 5 min i onda se uspava i samo nekad gutljaj uzme i onda samo cucla ,kako cu ja znat da je ona pojela i ono zadnje mlijeko,a nije jos nikad sama pustila bradavicu,moram uvijek ja izvuci jer zaspe posve,cak nekad i hrce,kad izvadim,ako se probudi dam drugu i tako isto sve ???