-
Hipotonična beba
Moja Lea je lagano hipotonična od rođenja (reče fizijatrica), sa 2,5 mjeseca nije uopće kontrolirala glavicu pa smo išle na vježbe i riješile to bez problema. Na zadnjoj kontroli u studenom kamen mi je pao sa srca kad mi je doc rekla da je ona potpuno zdrava i lijepa beba.
Ali, mi mame smo valjda programirane za brigu pa sad mene muči slijedeće.....Ona ima 10 mjeseci, još ne puže na sve četiri, više se vuče po podu i ponekad na guzi. Ne želimo je forsirati ali mene zanima da li su potrebne kakve vježbice da ona malo ojača s obzirom da je sva prilično mekana? Da se razumijemo, ne želim ja nju gurati da ona što prije prohoda, želim da sve ide prirodnim tokom ali se pitam mogu li joj malo pomoći?
mame s iskustvom, help......
-
obrati se istom fizijatru i fizioterapeutu.
postoje odlične vježbice koje bebu vrlo brzo "natjeraju" da propuže...
-
Ja ne shvaćam kako dijete koje je 'malo hipotonično' mogu ostaviti bez nadzora dok se ne počne ustajati na noge :?
-
Na zadnjem pregledu nam je fizijatrica rekla da dođemo upravo kada se počne sama ustajati na noge (da vidi kako to utječe na stopala).
Inače, njezina dijagnoza sa 2,5 mj. je bila retardio motorica ali kako rekoh, na tom zadnjem pregledu je zaključila da je Lea potpuno zdrava i da je kod nje sve ok.
U svakom slučaju, nazvat ću je danas i upitati.