Razlika od 4 god među djecom - kako se igrati?
Evo mislim da cu na ovom forumu dobiti puno konstruktivnih odgovora na moja pitanja/dvojbe
Naime imam filing da se ne bavim dovoljno sa svojim sincicima sto se igre tice. Jednostavno, ne znam kako se igrati i sto izmisliti a da bude iole zanimljivo i jednom i drugom (stariji ima ubrzo 6 a mladji god i pol)
Mana je tome sto i kasno dodjem doma (u 6 navecer a oni idu leci u 8) pa kad zadovoljimo osnovne zivotne potrebe (hranjenje, presvlacene i sl) ostane nam jako malo vremena, da ne pricam koliko sam vec tad umorna...
- stariji raspoznaje neka slova ali ne zna procitati doslovno ni rijec od 2 slova (kako s njim raditi da nije sturo i skolski a da je zabavno i edukativno)
- mladji je bucan i ne mogu se skroz posvetiti starijem jer i on trazi svoje, kojom igricom zaokupiti ga ili ih a da to nije crtic?
- Starijem dodje prijatelj iste dobi i oni se isto ne znaju skupa igrati, sve se svodi na prepucavanje i ciji je gormit/pokemon/ jaci:-x, kako njih malo motivirati da se igraju i uzivaju pri tom.
Nisam pedagoske struke i nemam bas bujnu mastu sto se igre tice, ono sto bi i htjela uglavnom me sprijeci nedostatak vremena/kud sa mladjim, neki put stvarno mislim da sam losa mama:cry: