Ozljeda prsta-kako to rade naši kirurzi.
L. je u četvrtak pritisnuo prst vratima od auta. Trenutak neopreza i brzopletosti i eto...
S obzirom da ga je jako bolilo taj dan smo otišli na hitnu.(nismo iz ZGB).
Nokat je zapravo bio cijeli poplavio, i na osnovu toga ništa nam nisu dali.
Preko vikenda je cijeli prst nabubrio i u ponedjeljak smo otišli kod pedijatrice koja nas je odmah poslala na kirurgiju.
Pretpostavljala sam da će mu nešto rezati..., uglavnom nešto što neće biti ugodno.
Kirurg je pogledao prst i rekao sad ćemo mi to izbušiti ????
Prljavim rukama je uzeo neku igletinu, i dok je sestra prljavim rukama, bez rukavica (ruke nije oprala kad je došla u ordinaciju), držala mom djetetu ruku on je divljački, tri put zabio tu igletinu djetetu u bolni nokat. Ja se nisam ni snašla, a jadno dijete je vrištalo da su se prozori zatresli. I kako sam bila još u šoku, nisam puno ni razmišljala o tome kako je to bilo mesarski napravljeno. Malo su mu posprejali s nečim...nemam pojma s čim, nadam se da je nešto za dezinfekciju.
Kad sam njegovoj pedijatrici to ispričala, žena se zgrozila, a kad sama zamislim kako bi mi bilo da mi netko na živo buši bolni nokat, nisam sigurna da se ne bih onesvjestila.
Da li je to stvarno moralo tako biti, i da li sam mogla nešto učiniti, ne znam, ali i još vrtim po glavi kako nisam pomogla svom djetetu nego sam ga kao tuka uvjeravala da to nije ništa..