trebala bi nesto dobro, a besplatno :-)
ne besplatno na probu, nego stalno
za prebacivanje skeniranih pdf-ova u tekstualne datoteke
trebala bi nesto dobro, a besplatno :-)
ne besplatno na probu, nego stalno
za prebacivanje skeniranih pdf-ova u tekstualne datoteke
Čekaj.
a) Imaš PDF pa u txt ili
b) Skeniraš isprintani PDF pa bi to u txt?
be
:/
za be nemam ništ pametno (ovako iz glave), za "a" bi se našlo.
Možda netko drugi zna.
fine reader mi je bio savrsen za prepoznavanje skeniranog teksta i na engleskom i hrvatskom jeziku
ali nije besplatan, kosta mislim 170 dolara
moje potrebe zadovoljava ovaj
al meni treba a
pa prebaciš skenirani tekst u pdf, pa onda u txt?
ovisi kakva je datoteka obični formulari par minuta, nešto komplicirano se može i odužiti
minuta dakle :mrgreen:
ali ne razumijem bas sto je ovaj program napravio, samo mi je tekst iz pdf dokumenta stavio u vordov dokument kao - sliku?
ne mogu oznaciti nesto, brisat, kopirati dio...
ne mogu ga koristiti kao tekst
Kako ne? meni su konvertirali ogroman PDF sa slikama u Word doc, najnormalnije sam uređivala, skraćivala, i brisala slike jer mi nisu trebale..
mozda je problem u tome sto ja koristim pdf do kojeg sam dosla skeniranjem?
idem probati s nekim drugim dokumentom kojeg sam iz tekstualnog formata prebacila u pdf preko bulzipa npr, pretpostavljam da ce mi tog bez problema vratiti u word, ali mislim da nije isto u slucaju skeniranja
da, ovako je kako kazem
skenirani pdf mi pretvara u fotku pa je lijepi u word, a konvertirani vraca natrag kao tekst
za sken prebacit u pdf možeš koristiti ovo dopdf i onda ono prvo. Meni inače sve radi, koja je poanta imanja slika, napravi mi dokument koji mogu mijenjati
imaš na Inetrnetu par free OCR, nisam ih koristila pa ti ne mogu konkretnog preporučiti. No probaj s nekim od njih, oni ne konvertiraju samo pdf nego i jpeg, tiff, ....
ne trebam sken prebaciti u pdf uz pomoc nekog programa jer mi ga skener sam prebacuje u pdf/tiff/jpeg ili koji god odaberem
trebam program kojim bi sken prebacila u tekst
prije sam koristila fine reader, kazem, bila sam prezadovoljna, ali sad zelim program kojeg cu koristiti besplatno, a legalno
i mislila sam da je tako, no rasprava mi skrenula tok misli i u drugom smjeru :angel: