dugotrajna zelena stolica
Beba ima 2,5 mjeseca. Dojim je, lijepo papa, prvi mjesec je dobila 1500 grama, drugi mjesec 900 grama. U zadnjih mjesec dana su se u našem domu nagomilale viroze, tako da smo prošli šarlah kod starijeg djeteta, a onda je MM donio doma virozu s visokom temp, kašljem i šmrkavim nosevima koju smo nas troje prošli,starije dijete je 8 dana imalo visoku temp, a ona je prošla skroz blagi oblik, samo je malo kašljucala i kihala. E sad, unatrag 10-ak dana njena se stolica skroz promijenila. Iz zlatno žute kašaste i bogate stolice pretvorila se u ponekad svijetlo a ponekad tamno zelenu stolicu u kojoj je bilo i sluzi (to sam povezala s virozom, sada te sluzi više nema) u dva navrata je stolica bila baš tekuća a uglavnom su to - ne znam kako da se izrazim -nema baš sadržaja, više zaprlja pelenu tom zelenom bojom. Spomenula sam to i pedijatru na kontroli s dva mjeseca, ništa nije komentirao.
Ona je inače dobrog stanja, vesela, smije se, guguće, lijepo jede, u rasponima od sat pa do tri sata (tri sata ako smo vani, onda uživa u kolicima). Ja nisam ništa mijenjala u prehrani a mlijeko i mliječne proizvode ja baš i nekonzumiram tako da nije to uzrok.
Doduše, ja sam njoj na početku uz dojenje dodavala 1 do 2 bočice adaptiranog, jer je ona rođena s 2590 grama i bojala sam se da je gladna (sada znam da je to bila čista glupost i moja nesigurnost) i bili smo na jednoj bočici koju smo ukinuli baš u vrijeme pojave ovih zelenih stolica, pa ne znam da li je to možda povezano.
Ima li netko iskustva s ovim, ne znam uopće što bih trebala učiniti, probala sam zvati SOS ali nisam ih mogla dobiti, probat ću opet danas.