-
manje jede
Dakle... problem...
moj Martin danas ima 77 dana... prekjučer je počeo zezat sa klopanjem... ajde sad utješite jednog tateka i recite da je sve okej inače bum poludel...
dakle... bebač jede majčino izdojeno mlijeko... friško (ne starije od 1 dan, čuvano u hladnjaku) dojenje nije išlo, pa smo se odlučili za izdajanje... mlijeka imamo i viška, znači nije problem u količini produkcije, već u tome kolko on pojede...
u prosjeku je bebač jeo 130 svaka tri sata... zadnji put navečer najkasnije oko 20... te spavao do 4-5 ujutro... od onda redovno svaka tri sata...
sad je to prešlo na svaka četiri sata al jede manje... dakle... po obroku u prosjeku oko 100... pred jutro pojede i 180 nekad... al prek dana žvače li ga žvače... premeće po ustima pojede 80... pojede 100... nekad 120 i uglavnom... to je to...
kaka uglavnom svaki treći dan... fino se čovjek izmeće... ono... ne bi reko da je zatvor problem nejdenja... fino piški... ma on je full vesel... čak mi se smije u brk... pojede 50 i smije se... a ja poludim
čitah negdje na grupi da bi prosjek trebao biti 125ml po kili... on je na zadnjem vaganju dobio 900 grama i 3,5cm... i pedijatrica je bila full zadovoljna...
kaj da radimo... mislim... nepada nam napamet maltretirat dijete (bajdvej, kak da ga ja natjeram da jede kad neće)... dajemo mu jesti na zahtjev... samo što je ukupna količina mlijeka popijenog sad manja za otprilike 150-200ml dnevno... evo... spreman sam na suradnju... ziher sam da ima još roditelja koji su se odlučili na izdajanje... pa dajte savjete i sugestije...
dankešn
-
dok se netko od savjetnica ne javi:
nemojte mjeriti koliko i kada je dijete jelo, ili slučajno vagati dijete svako malo, to će vas samo zbuniti i brinuti, a nije zapravo neki pokazatelj je li dijete gladno ili nije.
glavni pokazatelj da li dijete dobiva dovoljno hrane jest broj popiškanih i pokakanih pelena dnevno, ali to će vam objasniti savjetnice.
i zato selim ovaj topik na Poteškoće u dojenju.
a za brzu informaciju nazovite SOS telefon nakon 15 sati ;)
-
opet jede
samo kratko da se javim... evo bembo opet super jede... nadamo se da je bila samo prolazna faza... doduše sad jede svaka četiri sata... al uzima dovoljno hrane...
htio bih se samo ispričati u ime moderatora jer mislim da sam nepravedno prebačne na "probleme u dojenju" dok imamo doma smrznuto pet litara mlijeka... mislim da nije fer prema svim ovim dragim ženama koje muku muče s dojenjem...
kad nađem vremena, ispričat ću vam priču o tome kako je nama uspjelo dojenje... i zašto mislim da je lakše odustat nego se potrgat...
vjerujte... žrtva se isplati...
-
Marcec drago mi je da je opet sve po starom. Piece of advice, nemojte toliko brojiti koliko je pojeo, pustite ga da jede koliko hoce i kad hoce. Ni mi (odrasli) ne jedemo uvijek istu kolicinu, ne? ;)
A to sto se tema nalazi na poteskocama s dojenjem, pa sve ok. Vase dijete je dojeno i imate nekih poteskoca, ne vidim u cemu je problem ;)
-
5 litara :shock: svaka čast tž!