bezpelenastvo sa 6 mjeseci
Zdravo !
U proucavanju sam knjige Diapper Free i molila bi vas za nekoliko odgovora,obzirom da ste vec uhodani..Moj maleni ce za desetak dana navrsiti 6mjeseci..To sto nismo od pocetka poceli sa osluskivanjem njegovih potreba za praznjenjem sam uzela kao izazov;naposlijetku, i u samoj knjizi se navodi da u nekih kultura pocinju kasnije sa bezpelenastvom..
Otkako sam se upoznala sa mogucnoscu bivanja bez pelene(tada je Eli imao 4mj)pocela sam mu nuditi lavorche da piski i kaka..i veoma brzo smo uspjeli prepoznati kada ce da kaka..tako da vec nekih mjesec dana redovito kaka u lavorche za to namijenjen no piskenje,nekad uhvatimo a vise puta ne..
Ono sto meni pretstavlja poteskocu,a njemu smeta jest cesto skidanje i onda namjestanje pelene..veoma cesto se naljuti jer kako je vec veci,voli se okretati na stomak a u tom polozaju mi je tesko pravilno smjestit pelenu pa iznalazimo svakakve nacine -ja da ga zadrzim na ledjima,on da se okrene na pupak.To ga cesto ljuti.
Posto ste vi vec dulje u ovome,sto biste mi savjetovali?Da li da pocnem mu stavljati obicnu pamucnu pelenu(poput uloska) u bodi pa tako pratim kada mu je vrijeme piskenja/kakanja(jer tako izostaju poteskoce oblacenja pelene)?
Kako da ga oblacim da bi nam bilo lakse se skinuti,a opet,njemu ugodno?
Mi smo sad na pocetku tog puta i voljela bih cuti vase savjete,sto ste otkrili a sto bi za ove mjesece bilo potrebno,..i sve cega se sjetite :love: