zanima me u kojoj dobi su se vaši dečki zainteresirali za igranje s vitezovima, zmajem, katapultom, dvorcem ? znate onako, da se malo sami udube i smišljaju neku borbu...?
Printable View
zanima me u kojoj dobi su se vaši dečki zainteresirali za igranje s vitezovima, zmajem, katapultom, dvorcem ? znate onako, da se malo sami udube i smišljaju neku borbu...?
od 3 nadalje. I ne prestaje. Moji su ono baš vitezovi-mačevi-dvorci frikovi.
Uopće ga vitezovi ne interesiraju. Ima zmajeva i dvorac i playmobil vitezove ali ništa... niti inače nije baš od udubljenja u neku priču i višesatnog samostalnog igranja...nažalost!
moj dvojac - nikad :mrgreen:
zaigraju se - da, visesatno - :-o ne :mrgreen:
ivancice ovo tvoje djeluje prenestvarno.
moj malac uskoro ima 4 godine. u prospektu za legiće stalno gledamo gusarski brod i neki lijepi veliki viteški dvorac i o tome pričamo priče. jako mu se sviđa(posebno zmaj i katapult) al ne mislim mu kupovat te legiće jer su od 5-12 god a sad ovako mali to ne bi znao složit a do perioda kad bi to bilo za njega bi se već nešto izgubilo.
naišla sam na ovako nešto http://www.mojapatkica.net/ecom/inde...i_zamak&cat=19 pa se pitam otkad to dečki vole i jel svi vole il ih ta šiza primi tek negdje sa 6-7 godina...
s gusarima je ista priča al gusarski brod nisam nigdje našla.
Joooj, da... vitezovi.... to je bila omiljena igra. Čak sam morala napraviti (isplesti) pancirku od rustične debele vune. Nekom smo je dali... nema je više, a nisam je slikala. No, možda mi se ipak vrati...
Igrali su se vitezova i s kopljima (pogotovo mlađi sin) ali nisam to dozvoljavala u kući nego u vikendici i oko nje, pa su moji kolci za ruže i držala od metle i obirača korisno poslužili... Sve priručno. DOma su se igrali samo sa štitovima (od kartona) i to uglavnom mlađi sin, stariji se ne pali na povijest ni na oružje.
Imali smo i crni plašt koji je bio univerzalna maska (za Batmana, viteza, Zorroa, Dartha Vadera... pa sve do mađioničara, to je zadnje). Starijem je domet viteške igre bila igrica za računalo, zapravo dvije... Stronghold i Patrician (ako se tako uopće zvalo). Ne rade nam više pod Vistom.
Gusari su isto bili aktivni (imam negdje kuku i pokrivalo za oko) dok su gledali one filmove sa Johnnyjem Deppom (Pirati s Kariba). Dobili su onu ružnu lutku Krakena za neki rođendan - toga je bilo u Turbo Limaču na klaftre. Srećom, prošlo ih je... filmovi su koma, osim glavnog glumca kojeg mi nije mrsko za pogledati.
oduvijek. obojica. ovo velikog, pusti, pa ga opet hvata u nekim naletima, zavisi od aktualnosti. trenutno mu je fora lego kingdoms, pa su opet aktualni.
mali maše mačevima i ubija zmajeve kojih imamo čitavo ... krdo?
Moj se na vitezove nije palio nikad, ali voli zmajeve (što više glava, to bolje). Pa mu u tim igrama i vitezovi dobro dođu, ali obično budu kolateralne žrtve :mrgreen:
S tim da se on tek odnedavno počeo igrati "borbi" (a ima 6,5 godina), prije toga je crtao zmajeve, pregledavao knjige sa zmajevima, gradio zmajeve od legića, i sl.
Moj stariji je već s 2 godine slagao lego duplo dvorac. Ovaj mlađi je sad 4,5 i slaže od cca 3. godine ove sitne legiće. Ali kažem da su moji klinci maheri s legićima, pogotovo stariji. On je lego city, onaj do 12 godina slagao bez problema, kompletno sve sam složi.
Imaš gusarski brod od playmobila(bar je bilo prije par godina) imaju moji klinci.
A ovaj lego duplo dvorac koji mi imamo, evo kako izgleda:
http://www.amazon.com/exec/obidos/AS...apprices008-20
Moj sin se negdje oko 3-4 godine zarazio vitezovima - i onim malima od Scleicha i vlastitom opremom. Zarazio je i sestru, tako da je igra još aktualna (uskoro će 11).
Mi imamo gusarski brod od Abricka
http://www.play.com/Toys/Toys/-/3690...t/Product.html
Malo je drukčiji od ovog na linku i kupljen u hrvatskoj.:-)
ivancice ovaj lego duplo dvorac nisam nikad ni vidjela , baš je super! al mali će sad 4 god pa mi je glupo kupovat tu duplo kolekciju (nisam pametna jer ovi dvorci od lega one male kockice su tek 5-12 godina) pa tak smišljam di bi šta bi. sigurno mu nešto takvo sad odma neću kupovat je em je strašno skupo em ne znam hoće li mu to biti napeto em nije za njegovu dob, dakle neč čeka... obavijestit ću vas već. zasad bi možda kupila neki dvorac kao s onog gore linka.
ovaj gusarski od Abricka sam čak u nekom dućanu vidjela čini mi se.
Moj je upravo u toj fazi, znači 3,5. Jedva sam dočekala da mogu prestati drndati sa autićima lijevo-desno, konačno smislenje igre. A i sam se igra po sat-dva sa dvorcem, zmajevima, vitezovima i ostalima. I on je zmaj i urliče okolo po parku, a ima i jednog samo njemu vidljivog koji nas prati gdje god išli.