Pozdrav svima!
Vračam se na posao kad beba bude imala 9 mj., a onda na
roditeljski starta tata! Pošto bebu još dojim, zanima me da
li imam pravo na 2 sata pauze za dojenje, pošto tata koristi
roditeljski dopust?:zbunj:
Printable View
Pozdrav svima!
Vračam se na posao kad beba bude imala 9 mj., a onda na
roditeljski starta tata! Pošto bebu još dojim, zanima me da
li imam pravo na 2 sata pauze za dojenje, pošto tata koristi
roditeljski dopust?:zbunj:
Imaš! Papire predaš na hzzo 30 dana ranije. Potrebna ti je potvrda poslodavca, tj. suglasnost i ispuniš obrazac koji dobiješ kod njih.
I trebat će ti i potvrda pedijatra da dojiš. To se nosi na hzzo svaki mjesec ako se dobro sjećam. Znam da sam nosila više puta.
Hvala! Idem skupljati papire!:-)
ne treba nositi svaki mjesec. sluzbeno treba odnjeti nakon dva mjeseca, ali ja recimo nisam i uredno su mi isplatili 800 kuna i za treci mjesec. a potvrdu mi je dao obiteljski ljecnik koji vodi dijete. to takoder moze.
kod nas je isto tata otisao na roditeljski, a ja sam stanku koristila u komadu tako da sam odlazila s posla dva sata prije. al to ovisi kako se dogovoris s poslodavcem. mozes koristiti dva sata u komadu ili dva puta po jedan sat. meni je ta stanka za dojenje jedna od najboljih stvari na koje sam imala pravo.
Može mi netko reći kako je bilo sa korištenjem GO za vrijeme korištenja prava na stanku za dojenje i obračuna plaće?
Znači, ako u HZZO-u tražim prvo na stanku za dojenje,a u tom vremenu idem cijeli mjesec na GO?
Odluku o GO, dostaviš u HZZO, a oni će ti privremeno obustaviti naknadu za vrijeme trajanja godišnjeg odmora.