Nešto se šuška da slijedeće godine neće biti boravka za treće razrede. Navodno na nivou grada.
Znate li šta o tome?
Printable View
Nešto se šuška da slijedeće godine neće biti boravka za treće razrede. Navodno na nivou grada.
Znate li šta o tome?
I nama su prosli tjedan na roditeljskom to rekli. Kao da je to sigurno.
Zar u svim školama?
kod nas je boravak do drugog razreda tako da se ta " promjena " ne odnosi na nas tj. htjela sam reći zato niti nemam nikakve informacije
u stenjevcu je samo prvi razred boravak, kod nas i kad je škola bila čisto frška i jedno 7 razreda manje nego sad isto nije bilo prostora za boravak u trećem. svake godine se pišu peticije, ali ništ od toga,
Mi smo Špansko-oranice
Hm, kod nas je prošle godine bilo boravka i u 4. razredu, i ja se usrdno nadam da će to biti i slijedeće školske godine. Nama je na roditeljskom na kojem se raspravljalo o novim cijenama boravka rečeno da hoće li i do kojeg razreda neka škola imati boravak ovisi i o uvjetima u toj školi (prostorije, učitelji, možda čak i prosudba opravdanosti, čitaj: dobra volja, od strane ravnatelja).
Da, škola Gustava Krkleca na Krugama. Do pretprošle godine je boravak bio uključivo i treći razred, prošle je i četvrti imao boravak, a ove godine četvrtaši nemaju boravak u klasičnom smislu, znači svoju učionicu i program, nego se rasporede po drugim boravcima. Naša škola ima samo jedan prvi, jedan drugi, jedan treći i jedan četvrti razred, petih su 'čak' dva...(pričam o redovnom programu, u našu školu idu i djeca s posebnim potrebama, ali oni imaju svoje razrede). Zato ne znam baš točno što bi mogao raditi četvrtašić koji je taj dan raspoređen npr. s drugašićima, valjda napiše zadaću, ako se radi štogod kreativno može zajedno s njima, ili radi nešto svoje. Pretpostavljam da su boravak za četvrtašiće ukinuli jer je ispalo da ga je pohađalo malo djece, ali barem sad s tim raspoređivanjem škola izlazi u susret roditeljima ( i djeci) koji procjenjuju da je preopasno za njihovo dijete da ide samo doma jer žive daleko, ili ne žele da im dijete bude samo kod kuće.
Super, dok je i jedna škola u Zg s boravkom za trećaše, znači da imamo šanse!
A zna li tko koji zakoni govore o produženom boravku, kako se pišu peticije i sl.?
U našoj školi nema prostornih mogućnosti za 3. razred za boravak. Jer ima 4 paralelna razreda po godini-znači četiri prva, 4 druga, i još bi bilo 4 treća. Nema mjesta. Nažalost.
kod nas je boravak uvijek samo 1.i 2.razred.
nije istinaCitiraj:
Znate li šta o tome?
ovo ce (i dalje) ovisiti o skoli i njezinim prostornim kapacitetima, i zainteresiranosti roditelja
kod nas u skoli ce boravak ostati i u 3. razredu, ali vjerojatno manji broj razreda (kod N. u razredu, od 20 djece, samo 10 ih je donijelo papire za boravak i sljedece skolske godine)
Kod nas uopće NEMA boravka ... i onda kada vidim da se neki žale jer nakon tri godine boravka nemaju u 4. razredu dođe mi da svisnem :-(
A gdje budu ta djeca cijeli dan ako nema boravka, a roditelji rade? Kako se to organizira?
Kod nas je odobreno 6 razreda boravka (2xprvi razredi, 2xdrugi razredi, 2xtreći razredi) a detalji oko plaćanja znat će se u rujnu, nakon odluke Skupštine Grada Zagreba. Boravak ne pokriva sve niže razrede (nema mjesta fizički) ali ljudi su zadovoljni. Zbog odlično organiziranog boravka i jednosmjenskog rada često je jako velik pritisak na upis baš u tu školu iako nije jedina u kvartu, pa budu veliki razredi. Sve ima svoju dobru i lošu stranu...
Mi ćemo vjerojatno ostati bez boravka u trećem razredu, jer smo PREMALI razred.:roll:
kod nas boravak imaju dva prva, dva druga i je.dan treći razred. s tim da e na kraju drugog razreda piše peticija koja ostaje u ladici ravnateljice, jedan boravak u trećem se organizira, a tu onda dolaze djeca iz sva tri odjeljenja. ih ujutro ima 15 u svakom odjeljenju, a popodne 31 u boravku. kod jedne učiteljice..
oš voltino je u pitanju.
naravno, to ima svojih prednosti i mana