Selidba majke i djeteta i promjena skole
Evo i mene na ovoj temi. Desilo se da smo se pred 2 mjeseca malena i ja preselile u moje malo mjestasce :). Predivno nam je tu, prekrasna plaza, puno vrta, lijepa kuca, malena ima ogromnu sobu... ma sve 5 sto se nje tice :). Medjutim, kako ju nisam htjela premjestati iz skole u kojoj je sada, do kraja skolske godine ju svaki dan moram voziti u skolu koja je od nas udaljena 30 km. Nije bio smisla da ju premjestam polovicom drugog polugodista. Ovu jesen ju planiram preseliti u skolu koja je samo 100 m od nase kuce i tu nailazim na uzasne probleme koje mi stvara njen otac (moj bivsi suprug). Sadasnja skola je od njega udaljena ma niti 1 km i njemu odgovara da ju svaki dan pokupi iz skole i onda dovodi k meni u 6 i pol navecer (ne pitajte kako se to desilo - da! ne vidim dijete cijeli dan i u to vrijeme je bas za nista :(). Na taj nacin je vidjanje odredjeno i u sudskoj presudi. Madjutim, uzasno se protivi preseljenju u drugu skolu jer mu je 'daleko svaki dan voziti' (a kao meni nije daleko voziti ju svaki dan u skolu). Sto on hoce? E pa tvrdi da imamo 'zajednicko skrbnistvo' (sto u nasem zakonu kao termin ne postoji) i da o svemu odlucujemo zajedno. To zajedno je u stvari ono sto je njemu najbolje i nalakse. Iz Rjesenja je vidljivo da sam ja skrbnik, a on ima odredjena vidjanja i druzenja svaki dan poslije skole i svaki drugi vikend (cega se strogo drzimo i to sve stima, cak i glede alimentacije je sve 5). Sad mi je poceo prijetiti nekim sudom i CZSS-om i o tome kako ja nemam pravo odlucivati kamo ce ona u skolu (ali on ima!). Najgore mi je to sto truje malenu i stalno joj ispire mozak te samo njoj otezava stvari i na taj nacin stavlja sebe i svoje interese u prvi plan :evil:. Moje pitanje je - ako sam ja skrbnik, dijete zivi sa mnom, da li ju mogu staviti u skolu koja joj je 100 m od kuce? Mozda glupo pitanje, ali nista vise ne znam :(. Da li moze on nesto u vezi toga? Moram jos napomenuti da on nije covjek sa kojim se ista moze dogovoriti osim ako to njemu ne odgovara, totalno nespreman na kompormise pa i kad je dijete u pitanju. Malena ima 8 godina i sad ce u 2. razred.