Rodila sam prije mjesec i pol, te me interesiraju iskustva minipilula i dojenja. Kako se zaštititi, kondom mi nikada nije bio in a prije sam pila cilest i to mi se nako čini najbolje. Koje su prednosti a koje mane minipilula kod dojenja????
Printable View
Rodila sam prije mjesec i pol, te me interesiraju iskustva minipilula i dojenja. Kako se zaštititi, kondom mi nikada nije bio in a prije sam pila cilest i to mi se nako čini najbolje. Koje su prednosti a koje mane minipilula kod dojenja????
evo ovako....
preporuča se izbjegavati sve kontraceptive koji sadrže estrogen barem do bebinih 6 mjeseci. Bolja opcija su oni koji sadrže samo progesteron (npr. Mirena) iako i oni mogu smanjiti laktaciju. Ni ovakvi kontraceptivi nisu poželjni prije navršenih 6-8 tjedana.
obavezno napomeni lijecniku koji ce ti odrediti koju pilulu da dojis i da zelis nastaviti (ako zelis) tako da ti da onu pilulu koja je namjanje stetna za dojenje...
Meni moj ginić nije preporučio kontracepciju za vijeme dojenja, osim spirale jer mi je ovo prvi porod.
Tak za sad čekam mengu, a onda budemo računali dane. Beba ima navršenih 9 tjedana...