Djevičansko maslinovo ulje, vino, rezanje pršuta..., u Zagrebu
Trošimo ogromne količine maslinova ulja i uvijek smo u nekakvoj nabavi domaćega, kvalitetnoga...te čekamo buseve iz Dalmacije, sastajemo se s nekim desetim rođacima, posrednicima koji donose ulje, pa onda kod njih nestane, onda tražimo drugoga, pa probamo, pa to ne paše, tražimo drugo...i tako stalno.
E sad, slučajno smo otkrili da ima u Zagrebu jedna zadruga, iz Blata na Korčuli, u Selskoj 56, na križanju sa Zagorskom ulicom, gdje to možemo kupiti u rinfuzi, a da je fino domaće.
Nabasali smo na njih očajnički tražeći gdje možemo u Zagrebu po pristojnoj cijeni narezati i vakumirati pršut. E, i to su nam napravili, ručno rezanje, odlično, za 70 kuna.
Kupili smo tada ekstra djevičansko maslinovo, donijeli svoje boce (imaju oni i svoje), probali - prefino je, onakvo kakvo treba biti, s mirisom zelenih, svježih (kao nedozrelih) maslina, pecka za nepce, gorkasto...friško.
Informacija za sve koji, kao mi, trebaju neki stalan izvor maslinova ulja, a da ne ovise o periodičnim privatnim dobavljačima.
Isto tako, imaju i vino, Plavac i Korčulanku (znam da je netko, čini mi se Ifi) pitao gdje se može kupiti vino za obiteljske potrebe), usoljene ribice i slične dalmatinske delicije.
Nisu mi ni rod ni pomoz Bog da bih ih reklamirala (iako bi mi za ovo mogli dati par slanih srdelica:mrgreen:, jedino ne znam kako da im dokažem da sam to baš ja:-|),
samo sam zadovoljna što sam napokon našla stalni izvor finih dalmatinskih proizvoda.
Pa eto, jedna servisna informacija za sve Dalmatince u Zagrebu i one koji se takvima osjećaju (po pitanju prehrane, ne nužno Torcide:mrgreen:)