Neznam jeli to normalno.
Desna dojka mi je stalno puna a lijeva manje.
Jel ko imao takav problem i kako da ga riješim?
apricot promijenila naslov
Printable View
Neznam jeli to normalno.
Desna dojka mi je stalno puna a lijeva manje.
Jel ko imao takav problem i kako da ga riješim?
apricot promijenila naslov
meni lijeva! a niš, ručno malo izdojim da se ne upali...
nisu obje dojke nikad sasvim iste.. nekad je to vise vidljivo, nekad manje
no da bih ti konkretno mogla odgovoriti da je sve u redu, trebala bih znati koliko dugo dojis, koliko cesto, dobiva li dijete sto osim tvojega mlijeka, izdajas li se....
pa odgovori pomalo na to, pliz
meni je desna od pocetka punija od lijeve,ali sa tim nemamo nikakvih problema i uspjesno dojimo sa takvim nejednakim cickama vec 5 mj!! ;)
moje su bile skroz razlicite. i popunjenost mlekom, i oblik bradavice, i velicina bradavice, i brzina postizanja ld-a.
u poslednjih 2-3m (dojimo 7m) kolicina mleka je slicna, ali one su i dalje zivi dokaz nesimetricnosti ljudskog tela.
Počela sam raditi pa se izdajam. Idok iz desne mogu izdojiti preko 120 u 5 min, iz lijeve skupim jedva pola toga, a i veličinom to dokazuju. Desna cika je barem dva broja veća. A ja , ljevoruka, mislila da mi je lijeva jača strana!
Poznam par cura koje su zbilja dugo dojile sa "lubenicom i narančom" ;) , pa ako je to slučaj i kod vas - nemojte se brinuti!
Jedna dojka vam možda ima smanjen dotok mlijeka i/ili količinski proizvodi osjetno manje mlijeka od druge. Dalje je uzročno - posljedična veza: na dojci koja ima "manje mlijeka" beba obično i manje doji - ako beba na njoj manje doji, dojka je manje stimulirana pa proizvodi manje mlijeka i tako u krug.
Ako baš želite pokušati povećati količinu mlijeka u onoj nazovimo - "manjoj" dojci ili poboljšati dotok mlijeka u njoj možete pokušati:
1) Započeti svaki podoj uvijek na onoj strani na kojoj želite povećati količinu mlijeka kroz period od nekoliko dana. (Dijete obično mnogo efikasnije doji onu dojku koja mu se prva ponudi.)
2) Nuditi tu "manju" dojku kroz dva podoja zaredom, a onda jedanput drugu stranu. Tako će dijete na jednoj strani dojiti dvaput češće nego na drugoj.
3) Nakon svakog podoja izdojiti se do kraja na "manjoj" dojci na kojoj želite povećati količinu mlijeka. Čak i ako nema kapi mlijeka, dobro će doći i poticaj.
4) Po potrebi uvesti dodatno izdajanje između dva podoja na dojci na kojoj želite povećati količinu mlijeka.
I naravno - oprez da se ne pretjera ;)
ok probala sam i upalilo je.Samo sad me muči drugi problem imam osječaj da mi fali mlijeka nakon 21 dana jer stalno mi plače poslije dojenja i kada mu napravim bočicu pojede čak 60 mil..
Pa jeli to moguče ili je mali tako velika žderonja
nije mi jasno to što si napisala za "21 dan" , dali je dijete staro 21 dan ...?
jer je moj stariji sin točo nakon tri tjedna starosti (21 dan) radio isto što i tvoje dijete, davala sam mu izdojeno mlijeko, 5 dana (zbilja) je doslovce cijeli dan sisao, plakao, itd. dok kasnije nisam saznala da u to vrijeme imaju tzv "skok u razvoju" i da su onda jako pohlepni
tako mi je upravo i sa Janom koji je star 24 dana, dakle to su ta kritična tri tjedna starosti
ništa ti konkretno ne mogu reći, ja sam jednsotavno takav tip osobe da sam se pomirila da je to normalno, ništa mi u vezi mene i kuće nije bitno tako da kad god bebi traži ja mu dajem jesti, bez obzira na pauze ili na to što uopće nema pauza. Zbog nekih svojih specifičnih problema ja se često izdajam, Jan ima kratke podoje, moram isprazniti dojku do kraja, tako da uvijek imam tog izdojenog mlijeka kad dođe žuta minuta
nadam se da će ti netko pametniji odgovoriti
Da star je 21 dan
ja sam jedna od onih koje doje s lubenicom i narančom :lol: i ne samo to imam i sve gore opisane detalje, različite bradavice, manja prohodnost u desnoj, manje "rupica" itd... dok sam se izdajala iz lijeve je uvijek bilo lakše i zdojiti i više mlijeka, sada ovaj bebač lijepo doji, pomogao mi je te kočnice prevazići i što je najinteresantnije iz desne (manje) posisa više mlijeka nego iz lijeve (igrom slučaja u bolnici smo se morali vagati prije i poslije podoja) to me definitivno ohrabrilo! Hoću reći da su često problemi samo u našim glavama
ja sam se javila sa svim razlicitostima izmedju dojki, ali bih ipak potpisala ovu cekaninu izjavu.Citiraj:
cekana prvotno napisa
pa da... da se nisam izdajala starijem sinu, ne bih nikada skužila da imam u desnoj samo 3 "rupice" a u lijevoj 10-15, uvijek sam mislila da je onda u toj desnoj, manjoj i manje mlijeka, pa sam ju forsirala, sada nema nikakvih problema.
ENA i Dada, ne mojte bebi davati mlijeko na bočicu, ni izdojeno ni adaptirano, stavljajte ih češće na prsa, mi smo prošli tu krizu oko trećeg tjedna uspješno, Karlo je dva, tri dana pred veče visio po dva sata na prsima, a one su bile doslovno prazne, ipak je spavao većinu noći, kad je prošla kriza opet se povećala količina mlijeka. To se dogodilo sad sa 6 tjedana, samo je trajalo kraće, ali opet mi se činilo da vuče na prazno i taman kad pomislim, sve je manje mlijeka, opet se ujutro probudim s punim sikama...
Bočica je gotovo uvijek prvi korak ka prestanku dojenja...
Nije lako, na izgled prazne sike i nezadovoljna beba, jako potkopavaju samopouzdanje, ali treba izdržati, proći će, a onda opet veselje!