nakon mastitisa (kako povecati kolicinu mlijeka)
mastitis mi je izbio otprilike 5 dana nakon poroda, i do otprilike 20 dana nakon poroda nisam poduzimala prave stvari da sredim proizvodnju mlijeka i to je dovelo do toga da nikako ne uspijevam povecati kolicinu mlijeka da bude dovoljno da ne moram dohranjivati
je malo porasla kolicina ali....
pijem lijekove za povecavanje kolicine prolaktina, pokusavam malog ispravno staviti na bradavicu tako da copi sve u usta i tu napredujemo, izdajam se ko mahnita nakon dojenja ali kolicina raste puzevim brzinom
teta iz laktacije koja me sad lijeci mi je rekla da se spremim na to da je moguce da se kolicina nikad nece dovoljno podici i da je moguce da cu stalno morati dohranjivati (jer sam ja toliko tvrdoglavo zapela za dojenje da se zena boji sto ce biti ako ne upali, kako cu to podnijeti). ona mi veli da je problem u tome sto je mastitis izbio prije nego sto se uhodala proizvodnja mlijeka i da je time sto nisam odmah ispravno lijecila nastao problem da nikad ni nisam proizvodila dovoljno mlijeka i pitanje je da li je sad skoro mjesec dana nakon poroda to jos uvijek moguce
ako imate ideje sto jos mogu raditi, sto jesti i slicno da bi povecala kolicinu mlijeka, help