silverinne prvotno napisa
što se tiče razgovora s mamom... ona to sebi ne može priznati. njoj je priznavanje da ti je teško ili da si u depresiji ravno porazu. kad i krenem o tome ili promijeni temu ili mi kaže jednostavno - ''ne možeš si priuštiti da sad budeš slaba...'' kao da je to nešto što sam izabrala. i uostalom otkad je slabost priznati da imaš problem? o tome da uzme klince... zapravo mi ne koristi... ja ih odgajam u kvalitetne ljude, kidam se u pokušaju barem, a ona je to u stanju u jedno popodne sve vratiti na početak. razmazuje ih i onda kad mi se vrate još mi je gore jer samo kmeče, plaču i ništa im nije po volji. ali, eto, stariji ipak ide na tjedan dana na more sa svekijima pa ćemo nas troje za tjedan dana za njim. nije da sam nepopustljiva :)
ovo za odlazak doktoru je dobra ideja ali moram još skupit m*da da se odlučim na to. jer onda definitivno moram priznati da imam problem a u meni ipak teče majčina krv i meni je to kao neka vrsta poraza jer mi je grozno teško tražiti pomoć. ovo je lako... ovdje sam anonimac :)
a i ako krenem doktoru to onda znači organizirati čuvanje djece a onda i obrazloženje zašto ih treba odjednom čuvati, pa onda neizrečene osude majke i svekrve o tome kako sam podbacila iako imam sve što mogu poželjeti i puno više nego su one ikad mogle sanjati i blablabla.
užasna sam zapravo prema sebi... postavljam si grozno visoke kriterije a ako imalo odstupim ljuta sam na sebe... recimo... zadnja trudnoća mi je ''donijela'' 25kg. išla sam na porod sa 95kg na 175cm visine. ko slon. nakon poroda bila na 90kg. u godinu dana sam vježbom i trudom došla na 68kg. super, jel da? da. ali ne i u mojoj glavi. tu sam zapela a ja bi još skinula tipa 4-5kg. tuka nezadovoljna. svima drugima tupim kako moraju moći naći zadovoljstvo u svemu što imaju i sami u sebi. tolikim sam prijateljima pomogla svojim super govorima i poticajima, stvarno ih ''vratila na pravi put'' a sebe cipelom! da bar mogu angažirati nekoga na tipa mjesec-dva da me hvali svakodnevno i da mi digne samopouzdanje hahahaha