kap po kap na balkonu,kak bi se to moglosložit i dal je moguće tona balkonu, dok nas nema doma da navodnjava naše paradajze
Printable View
kap po kap na balkonu,kak bi se to moglosložit i dal je moguće tona balkonu, dok nas nema doma da navodnjava naše paradajze
kad sam bila mala učiteljica nas je učila da zabodemo par konopa (konop=uže) u lonac s cvijećem, a drugi im kraj uronimo u veliku staklenku s vodom.
ja sam dosta drevna pa ne znam ima li neki suvremeniji način.
Nema neku baš pametnu ideju, osim da zamoliš neku dobru susjedu da ti s vremena na vrijeme zalije :-)
Bila je neka fora, ali na zalost ne secam se do kraja. Znam da je ona prazna "trubica" od hemijske olovke (izvadi se mina) sluzila za navodnjavanje, tj. zabode se u zemlju pored biljke. A kako se ta trubica snabdeva vodom, za to nemam nikakvu ideju.
bumo nekaj instalirali već ovaj vikend da vidimo kak funkcionira
ja ti natankam plastične flaše i u grlo naguram malo maramice ili toalet papira, okrenem i zapiknemu zemlju, ali papir tak naguraš da bude ko čep, i onda ju malo naherim, dok krenu balončići, znači isti princip ko sa staklenom kuglom, i bogato ju natankam prije puta, i tak sam mirna tjedan dana bez frke, e a kad idem duže, onda uz to napravim istu stvar sam kaj dodam i kantu vode sa krpastim trakama- i nemaš straha, bar meni uvijek bude ok, a sobne biljkice stavim u kadu i natočim vode oko 5 cm, i opet bude sve ok, svijetla imaju, vlage imaju, samo nemaju nas...