Zanima me što sve rade u rodilištu i koji dan, tipa vade krv, daju pikice, provjeravaju sluh...?
Printable View
Zanima me što sve rade u rodilištu i koji dan, tipa vade krv, daju pikice, provjeravaju sluh...?
koliko ja znam odmah pri rodenju ide pregled i apgar pa nakon 5 min opet apgar, pa je svaki dan vizita (tezina, srce, refleksi, fontanele, nosic, jetra, slezena i ne mogu se vise sjetit). 3 dan po rodenju uzimaju krv iz pete (za fenilketonuriju i jos nesto) i pri izlasku iz ordilista ide beseziranje
eto to je sve sta ja znan, nek me neko nadopuni ako san sta izostavila
Nama su radili i SPONS (provjera sluha), ali ne znam točno kad (bili smo 8 dana u bolnici zbog žutice).
mojoj maloj su prije izlaska iz rodilišta (odnosno neonatologije) provjeravali i vid (fundus oka)
Da, znam da su u pitanju te pretrage koje ste nabrojale, no jel ima neka fora da se baš mora treći dan vadi krv.
Mislim što ako ja želim doma drugi dan, znam da me oni moraju pustiti, zato i pitam za te sve testove, kad se rade.
Jel to znači da moram naknadno dolaziti ili?
E, ovo i mene zanima, jer se cijepivo protiv TBC-a daje treći dan, a ja bih dan po porodu tražila otpus. Znači li to da moram doći tamo treći dan?Citiraj:
Nika prvotno napisa
daCitiraj:
Mislim što ako ja želim doma drugi dan, znam da me oni moraju pustiti, zato i pitam za te sve testove, kad se rade.
Jel to znači da moram naknadno dolaziti ili?
mislim da je nedavno neka mama pisala na forumu da je morala naknadno dolaziti u bolnicu s djetetom, jer su ranije isli doma
Ne znam kak je sa besežiranjem, dal mogu dan prije ili ne, ali znam da su moju frendicu otpustili nakon dva dana (bila je gužva), pa je malome krv za fenilketonuriju vadila patronažna. I Roku su radili SPONS ali ne znam točno koji dan.
Mislim da se SPONS radi na sam dan otpusta.
Frendicu sam sad uspjela uloviti ona je rodila prije dva mjesca na SD, otišla drugi dan doma.
Kaže da joj nisu htjeli besezirat ni provjeriti sluh ni vaditi krv, nego da su rekli neka dođe, a da joj je njena pedijatrica rekla da su to mogli napraviti, e sad...
Ona je to u dogovoru sa svojom pedijatricom riješila.
Uglavnom, nema nikakvih prepreka, u stilu da se nešto mora :D
Za feniletonuriju se radi 3. dan zato da se na normalnoj prehrani s bjelančevinama uzme dovoljno fenilalanina da bi se bolest pokazala. Ako se dijete hrani na infuziju s glukozom, neće se pokazati ni 3. dan.
hvala na informaciji :)