u prvih 18 dana svega 100g...
molila bih za savjet - treće mi je dijete, prvo dvoje sam dojila uz AM 8 mjeseci i to uz gomilu poteškoća u početku. Oboje su bili prvih mjesec dana samo na cici, dobili oko 300g, stalno bili nemirni, plakali i stalno bili na cici pa mi je za oboje pedijatrica uvela AM nakon tog prvog mjeseca zbog svih navedenih razloga.
sada, s trećim, sve je super (osim soora) - mala cica, super spava, ima dovoljan broj pokakanih i popišanih pelena i rekla bih sretno i zadovoljno dijete i odmorna mama da je nisam mjerila po izlasku iz rodilišta i danas. Rođena je s 4450g, izišla iz rodilišta sa 4150g a sada, 18 dana poslije, ima 4250g.
Dojim je na zahtjev, između podoja spava po 3 sata a po noći mi spava od zadnjeg obroka (uvijek nudim obje cice za navečer iako uglavnom pojede jednu) koji je oko 20 30 pa skroz do 4, 5 ujutro. Mislim da u tom nedostatku noćnog hranjenja leži nedovoljno dobivanje na težini ali dijete jednostavno ne mogu probuditi. Doslovno. Po 15 min pokušavam, spava ko top. Cijedim joj mlijeko u usta, jedva da ga gucne, ne hvata cicu, ako je uopće i uspijem djelomično probuditi, dvaput povuče i tek onda zaspe još čvršće.
Pedica mi se vraća s godišnjeg tek krajem mjeseca, patronažna mi je rekla da ubacim AM, kad joj pokušam poslije obje cice uvaliti tu gadnu silikonku i to bljutavo mlijeko, pljuje, neće piti. ako joj ponudim AM sat vremena poslije podoja, prihvati i popije dozu bez problema ali ako joj ponudim cicu poslije sat vremena, povuče par puta za žeđ i zaspi.
Doslovno nisam pametna što raditi - čini mi se da mlijeka imam dovoljno, samim time mi je suludo davati AM samo zbog kilaže, ako joj uvedem zaseban obrok AM to mi je skok od 6-8 sati sa cicama što će slati signal za manje mlijeka (izdajalica i izdajanje nisu opcija) - dijete mi djeluje zdravo i zadovoljno i izdužuje se, pelene i kakice su super, spava puno...
Imate neki savjet?:love2: