ekolosko lamentiranje - lijekovi
gdje bacate stare lijekove?
ja sirupe izlijem u wc, a tablete isto tako bacam u zahodsku skoljku
razlog je da ne zagadjujem zemlju ako dodje na otpad, i da slucajno netko ne isceprka npr. kutiju aspirina kojima je prosao rok, uzme i upotrijebi
ali, ako dodje u kanalizaciju, zagadjuju se vode, zar ne?
(znam da postoje kontejnerici u ljekarnama za stare lijekove, ali recimo da ne volim skupljati tablete kojima je istekao rok da bih ih tamo odnijela, a lijena sam i zaboravna (sjetim se kad u ljekarni ugledam tu kutijicu, osim toga nisam ni vidjela da ih sve apoteke imaju) nositi jednu po jednu :/
uostalom sto kako se u ljekarni taj otpad unistava?
znam da na forumu ima magistri farmacije koje rade u ljekarnama prosvijetlite me, pliz :)
Re: ekolosko lamentiranje
Citiraj:
emily prvotno napisa
gdje bacate stare lijekove?
ja sirupe izlijem u wc, a tablete isto tako bacam u zahodsku skoljku
razlog je da ne zagadjujem zemlju ako dodje na otpad, i
ali, ako dodje u kanalizaciju, zagadjuju se vode, zar ne?
a kuda voda teče?! opet dođe u zemlju ...sve je to dio tla .... :mrgreen:
ja jednom ili dva puta godišnje čistim kutiju u kojoj držim sve lijekove u originalnom pakiranju i onima kojima je istekao rok trajanja odnesem u ljekarnu (ako ljekarna nema vidljivo izloženu i označenu kutiju za stare lijekove, predaj magistri na pultu - koliko ja znam dužni su ti ih primiti)
mislim da to ne bi nikome trebao biti problem - skuplja se u neku vrećicu (koja stoji visoko i duboko negdje u ormaru da djeca ne mogu do nje i da ne bi bilo zabune pri korištenju) i s vremena na vrijeme se odnese.
Najviše starih lijekova imaju stariji ljudi koji to vole "skupljati", uostalom najveći broj često bespotrebno propisanih lijekova koristi starija populacija (i ta neracionalna potrošnja lijekova je ono zbog čega sam ja uvjerena da će zdravstvena reforma donijeti dobro ovoj državi) zato kada dođete kod baka i djedova malo pročeprkajte po ladici gdje drže lijekove (naravno da oni to ne vide inače ćete nastradati) i ponesite sa sobom one kojima je istekao rok trajanja