odrastanje uz razvedene roditelje
Tu sam našla mada nisam sama s djetetom. Naime, rastali smo se tata i ja kada je naša lunja imala 3 godine. Tata je našao drugu i ja nisam mogla imala snage boriti se. Jednostavno sam ga spakirala i izbacila.
Lunja i dan danas pamti detalje kako je tata zadnju noć spavao u dnevom boravku..Lunja iako je imala 3 godine mnogo toga pamti iz života mame i tate..(sada ima uskoro 8 godina).
Tata je odmah odselio svojoj djevojci, imali smo mnogo problema prilikom rastave no sve je sada recimo u redu.
Povremeno netko pukne od nas dvoje ali držimo se nekako.
Ja sam se nakon 2 godine udala ponovno i Lunja i očuh se odlično slažu od prvog dana.
Lunjin tata je dobio još jedno dijete kojeg Lunja obožava. I tatinu ženu voli.
No Lunja pati. Posebno u zadnje vrijeme.
Da kažem za tatu - ona je za njega princeza na zrnu graška, kupuje joj što poželi, uredno se viđaju i više nego što je sudski određeno, kakav imaju odnos dok su zajedno to ne znam - tu je ipak mali brat kod tate koji sigurno treba mnogo pažnje.
I Lunja je inače za svoje godine prezrela, prerealno razmišlja..oduvijek je bila mirno, drago, razumno dijete.
Usprkos svoj ljubavi koju stvarno dobiva od svih ona pati jer mama i tata nisu zajedno.
Povremeno se utješi činjenicom da onda ne bi imala brata kod tate ali onda kaže: pa ja nikoga ne bih poznavala, ni pomajku, ni očuha - nikoga...
Sada je završila prvi razred - odlična učenica, mirna, bez problema u ponašanju.
Ja sam ona stroža strana roditelja koja određuje pravila na žalost - netko mora biti..
U biti ja sam se tu raspisala a jadna sam stvarno..
Hoće li moja Lunjica ikada prihvatiti da tata i ja nismo zajedno??
Kako se vaša djeca nose s tim??
Ja s Lunjicom jako mnogo razgovaram ali uvijek nekako izađe na površinu ta njezina bol i mene to priznajem ubija...:cry: