Kako ga zainteresirati za neku slobodnu aktivnost?
Radi se o dječaku, 5 i pol godina. Već drugu godinu za redom ga pokušavamo upisati na neku slobodnu aktivnost. Prošle godine na jesen smo krenuli na gimnastiku, nije bio nešto jako zagrijan pri odlasku tamo, ali je nakon treninga bio jako veseo pa smo zaključili da mu je ok. I onda nakon 2mj. više nije htio ići. Rekli smo ok, još je mali pa ak ne ide, ne ide.
Sad smo krenuli opet, nismo ni došli tamo, užasno je negodovao, plakao da neće itd. Imam osjećaj da je skužio da je to nama bitno i onda počne raditi takav pritisak (da ne želi), ucijenjuje sa igračkama (to mu je omiljeno-ako mi kupite to i to, onda...).
On je sad godina prije polaska u školu, mislim da je već dovoljno intelektualno sposoban da može izdržati neku slobodnu aktivnost sat-dva tjedno i dapače, mislim da bi mu tako nešto dobro došlo. Ne očekujem da se dijete silno veseli tomu, ali ono da je barem ravnodušan, da barem želi probati, ali on pokazuje takvu odbojnost prema svemu da je to strašno.
E da, moram napomenuti da ima mlađeg brata koji naravno ne može još s njim na sve te aktivnosti (jer negdje primaju djecu tek od 4 godine), i sad mu je izgovor da kako S. ne mora, da onda ne mora ni on.
Ne znam jel ispravan pristup predočiti mu to kao neku obvezu (nešto kao vrtić, jer s tim nemamo problema), jer imam osjećaj da mu mogućnost izbora baš ne leži.
Eto, svaki savjet je dobro došao i ako slučajno već ima takva tema, molim adm. da me prebaci.