je li sa mnom sve u redu?? ne sjećam se gubitka niti ga osjećam!!
Bilo je to davne 2002 godine. Ostala sam trudna. Presretna stavila bivšem mužu test pod nos i zajedno zaplakali od sreće.
Nakon nekih tjedan dana prokrvarim.
Dolazim u Petrovu. Pregledavaju me i kažu: "vi niste ni bili trudni"
Ja zbunjena.
Piškim na štapić za trudnoću koji ne pokazuje trudnoću ali nakon pregleda sama odem do njega i pokazuje dvije crtice. Pitam ih a što je to?
Oni odmahuju glavom i kažu - dešavaju se i lažne trudnoće i otpravljuju me kući..
Dalje krvarim..
Odlazim svojoj ginekologici u dom zdravlja. Ona kaže pregledom da su bili blizanci a jedan je otišao a drugi ostao i gurne mi tablete u ruke..
Ja još uvijek krvarim..
Opet završavam na hitnoj u Petrovoj. Pregledavaj me. Ploda nigdje. Usaglasuju se - molla. Tražim što je molla i plaćem kao kišna godina..
Pamtim samo grubost lječnika..
Tipa: pun mi je kufer trudnica koje me pitaju što ćete mi sada raditi ili vi niste sigurno željeli to dijete pa su vam negdje nestručno napravili privat abortus.
Ja sam bila mlada - prva trudnoća-- nisam se snalazila..
Ostavljaju me u bolnici 2 tjedna. Par puta se pakiram i odlazim histerično kući jer oni ne znaju što mi je.
Dva puta mi rade kiretažu, dva puta!!
I ništa ne nalaze..
Dolaze uplakani stalno moji roditelji i muž...
Pitaju muža kako se slažemo (tada izvrsno), moja majka očajno plače, hvata doktora i daje mu novac. Da novac!!!
I kaže: dajte mi spasite dijete - naočigled propada..
Isti dan se sastaju svi ginekolozi s tog odjela i kažu: idem na operaciju!
Operiraju me laporoskopski i u lijevom jajovodu nalaze plod star 10 tjedana koji se na žalost već raspadao:-((
Budim se iz narkoze a doktor me samo zabrinuto gleda i kaže: u zadnji smo te čas spasili mala!!
Bilo je to pred prsnućem, 10 tjedna!!!!
Bila sam tada utučena, znam da sam pila i neke tablete za smirenje ali nisam nikada više razmišljala kako bi dijete izgledalo, ne sjećam se više ni mjeseca kada je to bilo, niti datum kada sam trebala roditi..ništa..
Ne osjećam niti tugu..
Možda zato što sam za 6 mjeseci ostala opet trudna i rodila prekrasnu curicu...
Vidim kako tu žene pate i kada na početku trudnoće izgube bebu a ja ništa..
Neki dan mi je to palo na pamet, kao da sam to izbrisala iz pamćenja i ne postoji..
Ili ipak kada to pišem - imam taj neki gorak okus u ustima i srcu??
Ni sama više ne znam - znam samo da mrzim bolnicu gdje su me tako mrcvarili - da se sjećam svih grubosti a sve ostalo mi je u potpunoj tami i magli....