Jesen je stigla (iako ne djeluje tako) pa tražim neku zanimljivu berbu u kojoj mogu sudjelovati i djeca, nešto kao obiteljski izlet.
Znate li za šta slično?
Berba jabuka? Grožđa? Lješnjaka?
Možda na nekom seoskom gospodarstvu?
Printable View
Jesen je stigla (iako ne djeluje tako) pa tražim neku zanimljivu berbu u kojoj mogu sudjelovati i djeca, nešto kao obiteljski izlet.
Znate li za šta slično?
Berba jabuka? Grožđa? Lješnjaka?
Možda na nekom seoskom gospodarstvu?
mi ćemo ići u berbu kestena i jako se veselimo tome
mi idemo brati gljive, ide nas šest, svako sa košaricom i nožićem (za djecu tupi za mazanje)
ove godine su naučile same lijepo izvući vrganjčić i postrugati lagano zemlju, baš je bilo ok
za moju su zabavni samo gljive i kesteni.
bila je na berbi grožđa, ali pravoj pa joj je to bilo malo dosadno, ipak traje cijeli dan.
ali je poslije zadovoljno srkala juhu i mlatila orehnjaču.
Mi beremo doma orahe, voće, kestene u šumi, gljive, a i u subotu imamo berbu grožđa. Možete doči, ako ćete raditi. :mrgreen:
Madam moram reči da je djetetu najdraža berba grožđa, jer je puno ljudi i fina klopa.:mrgreen:
berba grožđa je zakon
pogotovo ako djeca smiju bosa gacati po grožđu :uspomene iz djetinjstva:
ali i svaka druga je dobra. pa i berba tratinčica :mrgreen:
ovisno za što se ukaže prilika
mi ćemo ovih dana u grožđe, pa u jabuke, onda su kesteni na redu, pa žirevi (njih beremo jer, kao što rekoh, svaka nam je berba dobra :lol:)
i mi ćemo u berbu oraha, ali to nam je iza kuće pa ne računam kao izlet :)
I moji danas idu u svoju prvu berbu grožđa, do sad ih nisam puštala, ali su svake godine muljali grožđe i naravno pili sok. Mojima je jako zabavno brati lješnjake, jedino kaj ih sve pojedu prije kolača:-). Beru i jabuke, sada već starijega pustimo na drvo pa nam ih baca odozgora. Ove godine se spremamo brati i kestene u šumi kod kumova, gljive ne raspoznajem pa to ne beremo.
Moji su izrazili želju da bi u berbu kestena......na Sljeme...
Može savjet od vas iskusnijih....od kad do kad ima kestena, onak otprilike? ....gdje na Sljemenu?
i mene zanima za kestene na sljemenu, ali i gdje ima lješnjaka?
A jel' znate za neko seosko imanje gdje se može i grožđe brati, onako rekreativno, ne baš cijeli dan; ono, da se ide na izlet, pa usput i koji grozd ubrati :mrgreen:?
Nisam nikad bila u berbi grožđa, a baš bih rado :-D...
mi doma imamo grožđe i jabuke i šljive - bere već drugu godinu zaredom, ima svoju kanticu i zav se zajapuri koliko zdušno bere :-)
obavezno idemo i kestene brati za koji tjedan - prošle godine mu je to bilo prvi puta i naprosto je uživao,ali jesti ih ne voli
danas dok smo šetali po parku nabrao je punu torbu divljih kestena, pa ćemo raditi nekakav jesenski aranžman sa lišćem i ostalim jesenskim "plodovima"
i orahe volimo "ukrasti" susjedu
baš me zanima dal će tako rado brati to sve kad bude imao 15 godina...:mrgreen: