Mješovita grupa - problem sa spavanjem.....
Da pojasnim;
Curica je upravo navrsila 5g, od 3g ide u vrtić u mjesovitu skupinu.....
Do sad je sve super funkcioniralo....
Od ove jeseni, njezina skupina je predskolkska mjesovita i većina djece ne spava, u skupini ih je 27... Međutim, ima 6 djece čiji su se roditelji izjasnili da je djeci potrebno spavati pa tako i moja T. Ona doma spava obavezno, između 2,5 do 3 sata..... Nema nikakvog problema, nebuni se, čak nekad i sama veli da kad će vise spavati jer je umorna....
E sad nastaje problem; poslije ručka 6 djece oblace pidame, tete im sloze krevetice i oni idu na spavanje a ostala djeca nastavljaju s radom u istoj prostoriji..... Ona nemoze zaspati, leži i ima zatvorene oci al ne spava pa ju teta digne nakon nekog vremena....
Ja sam teti objasnila da mora spavati jer je umorna vec oko tri kad dođem po nju i doma bi samo bi lezala, odmarala se i tak....
Na sastanku je bilo rečeno da će djeca spavati u istoj sobi gdje se ostali igraju, a ukoliko ne uđe funkcioniralo da će ih voditi na spavanje u manju grupu gdje sva djeca spavaju....
Ostalo petero djece može zaspati, jedino moje dijeete nemoze... Imam linpravo tražiti da ju vode u manju skupinu ili da odustanem od spavanja!?