Molim vas da mi netko kaže ima li gdje konkretan popis što se smije jesti kad se doji odnosno ili što se sve ne smije? Znam da se češnjak, grah,zelje, ne smije ali ne znam što sve. Što od voća smijem a što od povrća?
POMOĆ MOLIM!
Printable View
Molim vas da mi netko kaže ima li gdje konkretan popis što se smije jesti kad se doji odnosno ili što se sve ne smije? Znam da se češnjak, grah,zelje, ne smije ali ne znam što sve. Što od voća smijem a što od povrća?
POMOĆ MOLIM!
draga ana
sto se tice prehrane dojilje, sve je dopusteno jest 8ako nema alergija u obitelji), u normalnim kolicinama....
jedino sto moras paziti su rekacije bebe, znaci ako vidis da dijetetu smeta nakon sto si ti popila ili pojela nesto novo.....
mnogi ne vjeruju, ali zamisli, djeca cesto imaju grceve ili smetnje kad mama jede puno mlijecnih proizvoda .....
znaci, jedi normalno, nemoj jesti za dvoje ali moras jesti kvalitetno, pij dovoljno tekucine, odmaraj se kad god mozes i prati bebu...
pazi da ne pijes alkohol (ili ako popijes ne doji 2-3 sata ankon konzumacije), kavu ne vise od 2 salice dnevno 8neke bebice reagiraju na manje kolicine, neke mogu podnijeti i malo vise)....
pazi, ako sto uzimas od lijekova, da nije kontraindikativno s dojenjem...
ovo je s tekst s portala ( http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=115&Show=559 )Citiraj:
Mit: Kad dojite ne smijete jesti kupus, mahunarke, šljive, citrusno voće….
Ova lista je beskonačno duga. Jadne mame koje se toga drže, sigurno su jako gladne.
Činjenica: Hrana koju dojilje ne smiju jesti razlikuje se od kulture do kulture. Uzmimo samo bijeli i crveni luk . U Italiji je on na crnoj listi, dok se u Indiji smatra da pomaže stvaranju mlijeka. Moj omiljeni primjer koliko su ove liste smiješne je nešto što sam čula od babice kada sam rodila svoje prvo dijete i zabrinuto je pitala što smijem jesti, a što ne. Rekla mi je:”Zamisli ženu u Africi koja nema taj luksuz da može otići u trgovinu ili na plac i kupiti to što joj se jede. Svejedno doji, a jede ono što u tom trenutku ima.”
Jedite sve što vam se jede, ali u umjerenim količinama. Velika većina beba nema nikakvih problema s raznovrsnom prehranom majke u koju su uključeni i luk i začini.