pravilno sisanje nakon 2 mj uz bol u dojci
Beba mi sad ima 2 mj, a po 4 put me bole dojke. Kao prvo ne znam ni kojem se doktoru obratit, doktorica opće prakse mi se ne čini uopće educirana po tom pitanju(bar moja), ginekolog mi je rekao da umišljam kad sam mu pricala o problemima, a pedijatra mi je glupo pitat,nekako mi se čini da oni to ne trebaju znati, ili možda da???
Prva bol je bila u bolnici, kući smo došli sa ragadama, ali to smo nekako izliječili, onda su mi dojke odjednom počele reagirati na hladnoču, nije mi bilo hladno tijelu, nego samo dojkama, ko da me probada tisuću iglica u bradavicama, i bolile su me iznutra. Pomislila sam da je soor, otišla pedijatru, on rekao da djete nema soor(dojke mi nije gledao)ali mi je ipak na moje trazenje rekao da mogu mazat se rojazolom radi prevencije, mazala se ja 10 dana(dijete nisam mazala), i vec nakon dva dana bol je prestala. nakon jedno 2 tj ponovo se pojavila bol na hladno ali u puno manjem obliku mazala se ja rojazolom samo 2,3 dana i pomoglo mi. (Tad mi je ginekolog rekao da umišljam bol,jer rojazol je za gljivice)A znam ja to, zato mi nije ni bilo jasno je li ja imam soor ili ne, ali meni je rojazol pomogao. Zaboravih reči da sam se mazala i purelanom, jos od bolničkih dana. I tako bol prestala. PRestala sam se mazat purelanom jer mi je areola postala nekako nježna ko najfiniji papir. I zamislite ima jedno tjedan dana opet boli. Ali sad boli samo lijeva dojka, jucer sam primjetila i malu ranicu na vrhu dojke. Počela sam se opet mazat purelanom. Boli samo lijeva, ali obe nakon dojenje izgledaju ko da ih je osa izbola. I dalje izgledaju, oni smedi krug, jako nježno i nekako prozirno. I sad sam ja zaključila, da moja curica vjerojatno ne sisa pravilno. Ona sisa veliki dio smeđega, ali nekako nije onako priljubljena skroz uz sisu,nego skupi malo usta i povuče sebi. Neće baš da ziva jako, ko što je prije znala. Ima li šanse da naučimo napokon sisat kako treba, iako ima 2 mjeseca, i da dojenje stvarno bude užitak???
Ja jadna mislila da dobro ona siše jer dobro napreduje, dobila je 2130 g u 2 mj. Ali zašto onda mene bole grudi??? I to sad samo lijeva?? ( iako sam zahvalna, šta bi bilo da bole obe)
Da napomenem cijelo vrijeme je na mojem mlijeku, samo što sam se nekad izdajala, kad od bolova nisam mogla dojit.
Re: pravilno sisanje nakon 2 mj uz bol u dojci
Quote:
Originally Posted by zrinka19
mazala se ja rojazolom samo 2,3 dana i pomoglo mi. .
Meni ovo sve govori.
A i tvoji simptomi jer su identični onima koje sam ja imala, i ja sam 99% sigurna da imaš soor.
Još jednom ponavljam, mislim da bi trebala mazati rojazolom i sebe i bebu i to barem 2-3 tjedna.