-
pravo na slobodan dan
Ovako!!!
Firma u kojoj radim me šalje na školovanje koje se održava petkom od 17-20.00 a subotom od 09.00-19.00.
Inače mi je raDNO VRIJEME od pon-pet 07.30-15.30.
Dali negdje u Zakonu o radu piše da li za subotu koju sam na predavanju imam pravo na slobodan dan.
hvala na odgovoru
-
Sek@,
sve ovisi kako je uređeno vašim internim pravilima (npr. Pravilnikom o radu ili ako je poslodavac potpisnik kolektivnog ugovora, onda tim ugovorom).
Može se tretirati i kao prekovremeni rad vs slobodni radni dan vs nagrađivanje djelatnika (edukacijom).
-
na žalost nećeš imati pravo na slobodan dan obzirom da su i dužni zakonom dati jedan sl. dan, a to je kod tebe nedjelja... e sada, ako nemaš drugačije riješeno vašim pravilnikom, možda bi mogla tražiti prekovremeno ili preraspodjelu radnog vremena, ali ne vjerujem da će ti to tretirati kao rad, već kao edukaciju... e sad, nama u ugovoru piše da pristajemo na doživotnu edukaciju- kak su oni pametni- pa nam dva puta mjesečno ubace neki tzv. rening, a to nije niš drugo nego treniranje živaca, i moš se slikat...tak da odgovor je- sl. dan koji su ti dužni koristiš nedjeljom, tako da to možeš zaboravit... za ovo ostalo neznam... držim fige da bude u tvoju korist, ali...
-
Hvala Vam na odgovorima, na žalost ste u pravu, nisu mi dali pravo na slobodan dan.