Premalo je dobila prvi tjedan
Rođena je s 3850. Iz bolnice smo nakon tri dana otpušteni sa 3 710 a nakon tjedan dana, jučer, patronažna ju je vagala i ima 3880, znači dobila je 170 g. Budući da su moji sisavci dobivali poprilično na kilaži (osim kćeri starije), mene je šokiralo, čini mi se prepremalo. Iako patronažna kaže da to i nije tako loše, da je to onako školski po pravilu. Dodala je doduše da joj ne dam da spava dulje od 2 sata danju i da je forsiram da sisa što duže ali teško to ide. Niti je mogu razbuditi, niti je mogu natjerati da pocica duže od onoga što je namjeravala. Vidim razliku u cicanju nje i braće, oni su bili brzi i efikasni a ona to sve nekako nježno, malo cica pa malo duda, pa zaspe...Ima puno popišanih pelena, normalnu stolicu dva, tri puta dnevno, izgleda lijepo i zadovoljno..(ima krize predvečer, navečer kad malo plače) ali postoji li još nekakav način da ju motiviram na bolje cicanje? Eh da, patronažna je vagala prije i poslije podoja, ispada da u prvom điru pojede tek 20 ml a onda smo nakon presvlačenja, buđenja i silnih kerefeka i stavljanja na cicu čini mi se 4 puta, navukla 70 ml.