prirodno zavrsavanje dojenja
zanima me od mama, a to su vjerovatno uglavnom mame koje su dojile preko godinu dana, kako izgleda kad dijete prirodno prestane dojiti? kad se kod vas zbivalo, tj. koliko je dijete bilo staro, kako ste se vi osjecale itd.
mi se dojimo vec 19 mj. i nemamo namjeru prestati ali naravno ponekad razmisljam kako ce to zapravo izgledati. podijelite iskustva
Re: prirodno zavrsavanje dojenja
Citiraj:
tridesetri prvotno napisa
zanima me od mama, a to su vjerovatno uglavnom mame koje su dojile preko godinu dana, kako izgleda kad dijete prirodno prestane dojiti? kad se kod vas zbivalo, tj. koliko je dijete bilo staro, kako ste se vi osjecale itd.
E je prestala traziti podoj sa nekih 15 mjeseci, o tome sam onda pisala ovdje.
Nisam kasnije imala nikakvih fizickih problema.
Na trenutke mi je bilo zao sto je prestala (iako je mojoj okolini, koja se cesto okrece formulama pri prvim smetnjama, vec na pocetku dojenja :/ :( bio cisti sci-fi da smo dojile tako dugo), falio mi je taj oblik mazenja, pomalo i osjecaj da me vise toliko ne treba.
No sve u svemu, drago mi je da je sve proslo glatko i bez ikakvih trauma. :heart:
Koliko mlijeka dnevno za 1,5 godišnjaka
Pretražila sam malo, ali ne nađoh ništa.
Pitanje za savjetnice: da li ima negdje koliko mlijeka dnevno bi trebalo piti dijete između 1 i 2 godine starosti.
Meni se čini da su mom kikaču 3 podoja na dan malo, odnosno da mu je to malo mlijeka (prije i poslije jaslica, i navečer). Noćne podoje smo prekinuli, jer su meni jako smetali.
Jogurta pojede otprilike svaki drugi dan po pola čašice. Sir jede jako slabo i rijetko. To sve je nekoliko puta manje nego što je konzumirala seka u toj dobi. Neki dan čitam na portalu da x-erice mogu također biti znak nedostatka kalcija i vitamina D.