Hajde nasvrljajte nekoliko sosica, dok mi se piletina ne odmrzne.
Odgovaralo bi mi nesto jednostavno, jer mi je skoro prazan frizider :roll:
nesto sa lukom, povlakom, paradajizom i sl.
Printable View
Hajde nasvrljajte nekoliko sosica, dok mi se piletina ne odmrzne.
Odgovaralo bi mi nesto jednostavno, jer mi je skoro prazan frizider :roll:
nesto sa lukom, povlakom, paradajizom i sl.
Imas onu opciju dinstanja piletine u luku, tako da luk izrezes na kolutove, i polako dinstas da ne porumeni, dobices gusti saft.
mozes kockice luka proprziti na puteru, na to dodati paradajz i przenu piletinu uvaliti u sos (ja bih dodala i malo timjana ili bosiljka).
mozes napraviti snicle od piletine (zavisi sta imas, koji komad), pa uvaliti u otopljeni mileram + neki sir, u to dodati origana, ili napraviti curry verziju istog sosa.
mozes napraviti sos od sampinjona (moze i konzerva), pa zaliti vrhnjem/pavlakom.
Poprži luk, na to baci narezanu piletinu i stavi malo vegete (može i sol). Kad se piletina malo zarumeni dodaj paradajz i malo vrhnja. Možeš podliti i s malo vina prije nego stavis paradajz i vrhnje. Uz to može riža.
piletina gotovo a za 15 minuta a meni extra
na malo vrelog ulja kratko preci sa jedne i sa druge strane snicle od pilecih prsa, prethodno pososljeno (moze i neki drugi dio)
izvaditi iz tave i dodati pavlaku, vratiti snicle i kuhati jos kratko (u slucaju da su samo pileca prsa, ako je neki drugi dio onda moras duze)
i dodati na kraju curry i kratko prokhat
ma za cas a jako ukusno
najjednostavnije: piletina na kiselo. malo popržiti kockice piletine, zaliti vodom, dodati puno češnjaka. pred kraj zagustiti brašnom ili gustinom. možeš dodati začinskog bilja po želji, ružmarin odlično ide. kad se malo ohladi nacijediti limun. mrak u kombinaciji s njokama!
ivy njam njam
ovo mi je slijedeci recept cim pojedemo lonac graha koji sam sinic skuhala :mrgreen:
ja to volim napraviti na moru jer je superjednostavno, s njokama od hvarskog krumpira... eee to je san snova, bolje njoke niste jele!
(ooops... fantaziram o hrani - bliži se vrijeme za ručak)
hajde da ne otvaram novi topic pisi mi recept za njoke pliz
Ovu so bataci, tako da bih ih najradije ispekla u rerni. Uz to su i gotovo napacani.
Moze li kakav sos skuhan na plati, pa onda batake uvaljat, ili sl.?
Snorki, to ti je onaj moj sos br. 2 ;)
a možeš i pečenu piletinu staviti u lonac, zaliti pola vinom pola vodom, dodati peršina i češnjaka i pustiti da se kuha neko vrijeme. unutra se može ubaciti i malo mrvica i vrhnja za kuhanje.
:?
Ne znam što mi je danas. Pročitala sam S.O.S. za piletinu i pomislila - uf, evo nam opet hormona i antibiotika u mesu, ali ... phew! nije to. :mrgreen:
jel se doda pasiran paradajiz, ili...Citiraj:
wewa prvotno napisa
Recepti su super. Svaki put cu drugi isprobavat ;)
Nismo dugo jeli piletinu, tacnije od pojave kokosije groznice :mrgreen: , pa smo sad legli po njoj ;)
njojza, tu ti je topic o knedlama i njokama. viči ako nešto nije jasno!
Kakav paradajz imas?
ja bih ovako:
ugrijes tavu, otopis puter (i malo ulja, da puter ne posmedji), na tome proprzis luk da ispari sva voda iz njega, dodas kockice paradajza kojeg si prethodno ogulila (stavis paradajz pod vrelu vodu i onda se lako guli), sve proprzis da se sjedini, dodas zacine (ako koristis vegetu ili pola mesne kocke za supu ili odvojeno mrkvicu, persin i celer), a ako hoces gusci saft dodas koncentrat paradajza, probas je li puno kiselo, ako jeste, dodas malo secera, kakvih zacinskih trava, mljevene paprike recimo (zavisi u cemu su bataci stajali, kazes da su upajcani), malo bijelog luka i pecene batake vratis u taj saft da se kratko prokrckaju.
ako nemas koncentrata paradajza, a saft ti je prevodenast mozes dodati i prezle...
Hvala ti. Probat cu ga napravit. Svidja mi se i ovaj sos od Apricot, samo sto mi je vise za neke druge prilike kad Edi ne jede (zbog vina).Citiraj:
wewa prvotno napisa
:DCitiraj:
Amalthea prvotno napisa
I ja isto... ali samo zato jer je snorki autorica i vec sam mislila da je ili zagorilo ili se raskuhalo, pa trazi savjet... :roll:
poprži piletinu-komade na maslacu. izvadi i zdinstaj luk pa dodaj šampinjone i zalij vrhnjem za kuhanje. posoli, popapri i dodaj narezan peršin. Posluži s njokima. 8)
djeca ne jedu sampinjone :PCitiraj:
kovke prvotno napisa
Uvijek gledam da napravim nesto sto i Edita moze jesti. ;)
Evo ti :P :P :P :P :P :PCitiraj:
dille prvotno napisa
snorki, čim dođeš u Hrvatsku... poplaćaj ove smajliće!
šta ti je, ženo?! jesi pomahnitala?!
jel to opet stednja smajlica?Citiraj:
apricot prvotno napisa
Nisam u toku :oops:
super je ispalo. samo, ne znam jesam li trebala luk malkice sitnije isjecka? Vise je izgledalo kao piletina u povrcu.
Najeli smo se, napili, jos da se neko ponudi da skloni tanjure sa stola i sve ocisti :lol:
glavno da si ti nama stigla na forum sve objaviti!
lako za suđe!
JEST! PONOVO ŠTEDNJA!
Praznik je trajao mjesec dana, pa kom obojci - kom opanci!
bas mi je drago da ste happy i siti :namig: - opisno, u duhu stednje
I ja isto mislila da se radi o es.o.esu, a ne o sosu :mrgreen: (doduše, hormoni i antibiotici mi nisu pali na pamet)Citiraj:
Amalthea prvotno napisa
Meni uz piletinu najbolje paše sos od hrena. Kad mi se neda raditi domaći, kupim gotov zvjezdin umak od hrena.
hahaha
ja sma mislila da je topic es o es za piletinu, da netko spasava pilice :lol:
mislim, ja nikad ne kazem sos, nego toc pa mi je odmah asocijacija bila za esoes
al i trudna sam, pa mi se oprasta :D