Pozdrav!Imam jedan problem.Neznam kako to riješiti,gdje pronaći rješenje....Pa evo počinjem:
Moja kćer Sanela rođena je kao neurorizično dijete.Sa 3 godine počeli smo to primjećivati da ima problema sa govorom.Mislila sam da će to proći.Ja inače pričam 100 na sat,stalno joj nešto joj govorim,blebećem...:mrgreen: Kako je vrijeme prolazilo shvvatili smo(moj muž i ja) da nije samo to.:-(
Naime,ide u vrtić od svoje 3 godine.U početku nije dobro prihvatila vrtić,tj. odvajanje od mene(nikad se nismo odvajale).Mislila sam da će to sa vremenom proći,ali nije:-( .Njoj je danas 5,5 godina.Sanela nezna nacrtati kuću,djevojčicu,nezna što je kvadrat,trokut,nezna boje,a najteže je to što ne može se kontrolirati njeno ponašanje.Kada nije kako ona hoće u vrtiću je znala obe tete ugristi do krvi.Djeca su počela bježati od nje,jer se normaalno boje da je ne ugrizu.:cry: .Znači ukratko sa njom govor nije u redu i to sa psihološke strane nešto.
Bila sam sa njom prije 2 godine na SUVAG.Njihov tim je preporučio uključivanje u defektološki tretman i logopedski tretman prilagođen njenim potrebama.Nažalost uzmaklo mi je u tom nalazu da vidim da su napisali "defektološki",a vidjela sam "logopedski tretman" u njenom vrtiću.Nažalost u njenom vrtiću nije bilo logopeda koji bi je mogao pratiti.Jučer smo bili na SUVAG na psihološku obradu i jedan test je jedva prošla kao djete sa zaostalim razvojem od 3 godine,a druggi test je pala
Rekli su mi da trebam defektologa,ali gdje???
Zna li netko u kojoj bolnici u Zagrebu ima defektologa??
Možda u Klaićevoj?
Ili ipak na SUVAG??
Ima li netko nekakvo iskustvo??Molim vas za pomoć...
Bojim se samo kako će biti joj za kasnije kad će trebati u školu:cry:
Rekla su mi da ako ne učinim nešto sada,da će morati krenuti u posebnu školu,a to želim sprječiti