Kako ih skladistiti (smrde:D) i sto s njima?
Printable View
Kako ih skladistiti (smrde:D) i sto s njima?
Zamotaj ih u celofan, ali pazi da je zaistač celofan a ne plastika. Mislim da ih je najbolje koristiti u začinske svrhe za popravljanje okusa većoj količini klope. Treba ih sasvim malo i jako se kuži razlika.
Ja ih držim u staklenki i gore stavim višeslojnu papirnatu salvetu pričvršćenu gumicom. Dovoljno je porozno, a opet dovoljno gusto da smrad ne bježi van. Nikad ne traju jako dugo, ne što bi se pokvarili, nego ih potamanimo... Probat ću poslušati Davorov savjet i salvetu zamijeniti celofanom, moglo bi to biti dobro.
meni stoje u staklenci za zimnicu
ječmenu kašu namočiš preko noći, dinstaš malo luka, češnjak, možeš i korijenasto povrče (mrkva, pastrnak) ali ne treba, dodaš kašu, doliješ vodu i kuhaš na lagano, naravno sol i papar, može i lovorov list, vrganje namočiš i dodaš pred kraj kuhanja da omekšaju. ako ih štediš upotrijebiš i malo šampinjona. samo se ne mogu sjetiti ime recepta i link na njega, ali je fino, čak i bez gljiva
Jelo se zove KRUPNIK, jako je fino, evo ovako ide: http://www.coolinarika.com/recept/krupnik/
je, to je
samo što ja kuham sve u istom loncu i ne dodam krumpir, a špekec ponekad
njam
Da, to je jelo idealno za ubacivanje svih ostataka koji smetaju u frižideru, he he he... Nikad ne možeš skuhati isto kao prošli put!:mrgreen:
Ni ja ne stavljam krumpir svaki put, nego samo ako je namijenjeno da se pojede isti dan. Ako kuham za idući dan, bolje je preskočiti krumpir.
hvala :)