Grižnja savjesti - dajemo li im podjednako
Drage moje mame blizanaca imam jednu dvojbu koja me muči od rođenja mojih dečki - a to je dvojba dajem li im podjednako - svega - pažnje, vremena, nježnosti, brige, nošenja... Moj manji je totalna maza i prilično je glasna beba, ima kratak fitilj - on čim se probudi zahtjeva pažnju i hranu - odmah, ako ne dere se iz petnih žila. On mora biti prvi :roll: kad je gladan, kad je pelena prljava, kad mu je dosadno, kad dođe tata u prostoriju - uvijek u svemu. Kad u snu načuje da se veći hrani, budi se iz sna i makar je sit i čist, mora ga se uzeti i dati mu hrane. Veći malac rijetko uspije pojest a da ga manji ne prekine. Veći je dobrica prava :zaljubljen: , milo gleda, malo se meškolji kad mu nešto fali (kad padne duda ili kad ima prljavu pelenu) plače samo kad umire od gladi. I tu mene pere grižnja savjesti da je manji u centru pažnje, a veći zapostavljen. Jedino sam jučer shvatila da veći ne voli baš puno biti po rukama, dosadila sam mu s nosanjem (da, smirivala sam svoju grižnju savjesti) i počeo je plakati i odgurivati me. Smirio se odmah čim sam ga spustila.
Eh sada - jesam li luda, imate li i vi slične osjećaje i je li normalno da jedna beba ima potrebu više nosanja i pažnje nego druga? Utješite me svojim iskustvima jer sam sigurna da se slično dešava svim mamama blizanaca :-(