-
jastučići, bočice...
mame, koristite li jastučiće za grudnjak - koliko će mi trebati? ne mislim ih stalno koristiti, ali ako zatreba... u rodilištu, za izlazak iz kuće i sl., je l' tako? htjela sam uzeti jednokratne - zna li netko gdje ih ima a da nisu (kršitelj koda)ovi, čine mi se skupi?
a bočice - optimistično nisam kupila ni jednu, kaj vi mislite o tome..?
ajme, imam milion pitanja... :roll:
-
ja sam jastucice za grudnjak koristila non stop jedno sest mjeseci,a danas kad nekud idemo obavezno ih stavim jer uvijek mi mlijeko curi nakon par sati nedojenja a dojim 9,5 mj.Za ove jednokratne citala sam tu na forumu al to ce ti cure bolje objasnit jer ovdje toga nema za kupiti.Bocicu takodjer nisam kupila nikad vec smo prvu dobili na krstitkama a koristena nije... :P
-
E da nekad sam se htjela odmoriti od jastucica jer su mi znali ici na zivce al onda bih zacas bila okupana u mlijeku... :D
-
jastucica imas dvije vrste - pamucne visekratne koji se peru i jednokratne. ako koristis pamucne treba ti nekoliko parova da ih stignes oprati i osusiti. oni su bolji sto se tice osjetljivosti bradavica, donekle je manja mogucnost razvijanja gljivica u njima (sto ipak ovisi i o ucestalosti mijenjanja i kolicini mlijeka koje curi). jednokratni su prakticniji sto se tice upotrebe.
moze se dogoditi da ces morati mjesecima koristiti jastucice (ja jesam godinu dana - kad bi god dojila na drugoj bi mi dojci mlijeko poteklo), da ce ti mlijeko curiti ne samo za vrijeme podoja nego i izmedju, a jednako je tako moguce da ih nijednom neces morati upotrijebiti. prakticki je nemoguce znati unaprijed.
moja bi preporuka bila da si kupis jedan paket ulosaka. osobno su mi bili dobri tosama (slovenski) koje sam nasla u getrou (i cijena je bila jako povoljna), no, kao i kod obicnih higijenskih ulosaka, pelena i slicnog, svatko sam sebi mora naci odgovarajucu marku :)
u svakom slucaju, koje god koristila, moras paziti da ih mijenjas cesto, obavezno kad se smoce (da bi smanjila rizik od soora), i da se trudis sto je moguce cesce i duze biti bez njih kako bi bradavice mogle slobodno "disati" ;):)
sto se tice bocice, ukoliko ti je namjera dojiti, ne trebas unaprijed kupiti nista. u nekom slucaju da iz bilo kojih razloga prestanes s dojenjem, to se svakako ne dogadja u sat vremena, uvijek ima vremena da se bocica kupi. a sto je jos vaznije, ako se pojave problemi s dojenjem, prije nego se ode po bocicu, ima jako puno vremena da se uz dobar savjet i pravu podrsku problemi rijese. a zato smo mi ovdje :D:D:D
-
ja sam ti koristila jednokratne jastučiće otprilike prvih 5 mjeseci, a onda sam skužila da mi više niš ne curi... možda je i ranije prestalo curiti, ali nisam primjetila jer sam automatski stavljala jastučiće i uopće nisam razmišljala o tome...
sad se više ni ne sjećam koji su mi bili najbolji :oops: mislim nukovi, ali sjećam se i chiccovih, fixiesovih i nekih slovenskih.... svi su tu negdje oko 30 kn
još uvijek nosim par jastučića u jednoj maloj torbici kad god negdje idem, ali eto, u 3 mjeseca otkad sam ih prestala stavljati, nijednom mi nisu zatrebali
-
ja ih stalno koristim, kupujem ih u DM-u, kostaju nekih 16,00 kn i meni su super
-
Ja sam isto koristila dm-ove i sveukupno sam potrošila možda 3 - 4 paketa, od kojih zadnja 2-3 bespotrebno jer mi je mlijeko curilo svega par dana :D
-
hvala, cure! ovi (kršitelj koda)ovi jednokratni su 70kn, neka velika kutija - to stvarno nema smisla unaprijed kupovati. potražiti ću u DM-u, a kasnije po potrebi... baš ih radi soora i ne mislim koristiti ako neće biti vodoskoka, ionako volim da su mi cice na luftanju :wink: . litala, bez brige, sigurno ću se javiti kad i ako zašteka! :D
-
ja sam kupila nekakve jastucice prije poroda (zadnjeg, treceg), jer sam se sjecala da mi je nakon prvog prilicno curilo mlijeko.
potrosila sam jedan par, mislim da mi je ostatak jos uvijek u kutiji u nekom ormaru :D
zao mi je sto nisam to jos davno nekome dala, sad ne znam jel su vise higijenski.
-
htjela sam reci da ne mozes predvidjeti jel ces imati toliko problema s curenjem da trebaju jastucici ili ne.
-
A ja nakon deset mjeseci još uvijek moram koristiti jastučiće :cry: Kada sisa na jednu stranu uvijek počne curiti i na drugu. U početku sam koristila svakakve (najgori su oni iz DM koji imaju pačiće na kutiji - predebeli, ocrtavaju se; najbolji Nukovi u plavoj kutiji).
Sada prije dojenja stavim čistu gazicu i nakon dojenja izvadim i bacim u pranje. A kada idem u šetnju, za svaki slučaj ako sisa bude trebala, gazicu stavim prije izlaska.
-
U DM-u postoje oni ulošci njihove robne marke (Babylove, u žutoj kutiji, kao i cijela baby kolekcija). Imaju vrlo tanki rub, ne ocrtavaju se i ne žuljaju za razliku od svih drugih koje sam probala, vrlo mekani.
Meni jedino nije jasno zašto se ne rade jastučići u boji kože (s vanjske strane, naravno - unutra mogu biti bijeli) jer se ovi bijeli skroziraju ako nosiš malo tanji bijeli grudnjak i svjetliju majicu. Gledala sam i po američkim siteovima za kupovinu i nigdje nisam našla. Više ne trebam, ali bilo mi je došlo da ih počnem šivati...
-
u australiji ima za kupit i u boji koze (ivory) i crne. johnson's ih proizvodi i definitivno su klasa mercedes u usporedbi sa svim firmama koje sam ovdje probala koristiti (a probala sam sve redom...)
no, kod nas uopce nema johnson's za kupit. a kamoli u boji. :(
-
Jastucici su mi apsolutni must.....
a nekako sam se nasla sa jedno desetak flasica koje samo skupljaju prasinu - pokloni, dobijes ih ako kupis izdajalicu, sterilizator itd
ja sam naime morala kupiti i adaptirano mlijeko, ali to je bilo vise za smirivanje mm koji nije tako educiran ko ja 8) pa me pilio i pilio kaj bu bebica jela i da me moli da kupim just in case, pa sam ja kupila (baj baj 100 kn) eto i taj prah sad skuplja prasinu.
Inace sto se tice jastucica tj ulozaka za cice, ja sam pocela sa (kršitelj koda)ovim koji mi imaju mali pikav rub, pa sam isprobala chiccove koji imaju unutra gel i fakat nikad ti cice nisu mokre ali je to raj za gljive - koje smo dobili i brzinski ih se rijesili sa nistatinom i acidofilima, probala sam i fixis i oni su ok kao i babylove samo sto su bl jeftiniji 10 kn pa sam sad na njima. zna mi se desiti da mi procure ali te to podsjeti da ih moras promijeniti, e da imam i pamucne koje perem i ti su mi fakat naj udobniji ali su neuptrebljivi nakon 1h jer mi fakat cini mi se mlekeco konstantno curi...
-
I ja sam probala oko 4-5 vrsta i najbolji su mi bili Babylove iz DM-a. Oko mj. dana više ih ne koristim. Nekad i ako mi malo procuri mlijeko to je stvarno malo i više mi nisu potrebni a prije ako ih nebi stavila majca bi mi bila mokra do pojasa.
-
I ja glasam za BabyLove od DM!!! Jesu među nejjeftinijima, ali u ovom slučaju ne vrijedi pravilo "koliko para toliko muzike"! 8)