Jesu li i kako ocijenjene ovakve sjedalice? Od koje dobi biste ih preporučili? Kaže u uputama da idu od 15 kg i tri godine, je li to ok ili je rano? M. ima 16.5, ali nema još tu dob.
Printable View
Jesu li i kako ocijenjene ovakve sjedalice? Od koje dobi biste ih preporučili? Kaže u uputama da idu od 15 kg i tri godine, je li to ok ili je rano? M. ima 16.5, ali nema još tu dob.
to su, u biti, boosteri s naslonom i za prelazak u njih vrijede pravila kao i za 'obične' boostere s naslonom: min. 15 kila, preporučljivo 18
sačekaj ti s M. još tih kilu i pol, moglo bi potrajati da ju dobije (osim ako nije visinom prerastao AS grupe I)
Ja nisam pronašla ocjenu za ove sjedalice. Na donjim linkovima su fotke i crash testovi.
Meni se ne sviđa kako ovoj manjoj curici stoji pojas na gornjem djelu gdje treba prolaziti preko ključne i prsne kosti.
Za dječaka, kao i za svu veću djecu ovako na izgled mi se čini kao odlično rješenje. Po meni je mana što se za manju djecu naslon za glavu ne može spustiti i bolje regulirati položaj gornjeg pojasa.
Jednako tako nisam našla upute pa ne znam može li se taj naslon za glavu povisiti kako bi se bolje prilagodio većoj djeci....
Ovo govorim iz iskustva jer bez uputstava se relevantan sud ne mogu dati.
Ja bih na tvom mjestu od proizvođača ili distributera tražila uputstva u bilo kojem formatu kako bi se bolje proučile karakteristike i način upotrebe, ali općenito je bolje i daleko sigurnije voziti u autosjedalici 9-18 kg.
Ako ti dijete nije preraslo sjedalicu, strpi se još malo.
Ako dobiješ neke upute, stavi ih ovdje da ih i mi vidimo.
http://www.worldcarfans.com/10512218147/integrated-child-seats-in-the-new-passat/lowphotos
http://www.tc.gc.ca/eng/roadsafety/s...rated-1001.htm
Juroslave, M. je curica, samo je jako velika :).
Auto je tu, službeno je, nismo ga birali zbog sjedalica, nego smo imali mogućnost odabrat i sjedalice. Za D. je odlična, i A. bi pasao ovaj naslon za glavu u slučaju da negdje putujemo samo s njima dvojicom. Pojas se može regulirati da ide preko ramena, baš me čudi da na ovoj fotografiji to nije prikazano.
Zasad M. vozimo u njenoj i daleko je od prerastanja, ali sam htjela vidjeti kada ovu staviti u upotrebu. A i da čujem mišljenje nekog neovisnog, a ne samo proizvođača. Meni se recimo čine niski ovi donji bočni "branici".
saška, potrudit ću se prenijet bitne stavke iz uputa.
Inače, ako su obje sjedalice zajedno s naslonima za glavu izvučene, jako je malo mjesta za najveće dijete u sredini, mislim da čak ne bi ni stao (nismo još probali).
Hvala na odgovorima!
Donji branici te ne trebaju brinuti.
Meni se učinilo temeljem tih par fotki da se naslon za glavu umeće umjesto klasičnih naslona i opet sam gledala fotke i ne vidim kod curice da bi se taj gornji dio pojasa mogao spustiti tako da ne stoji na vratu.
Ja bih i za dečka malo podigla naslon za glavu.
Pogledaj ovaj link s crash testovima što sam gore stavila. Oni su ugurali još jedno dijete u sredinu.
I piše dolje da su "exceeded current Canadian standards".
Osnovna svrha boostera je pravilno pozicioniranje pojasa. Bitna je tkđ. bočna zaštita za glavu.
Ova je sjedalica poput boostera s isofixom, sjedalica je besprijekorno montirana i kada djeca sjede u njoj i kada nisu u autu.
Što se tiče stavljanja u upotrebu ove sjedalice za M. - što kasnije, to bolje.
Postoji omča koja se montira na naslon za glavu i regulira položaj pojasa na ramen. Pogledat ću bolje (nadam se preko vikeda) pa ću napisati ovdje. Za D. je ne koristimo, jako je visok.
Isprobali smo kako je M. u sjedalici, i meni izgleda odlično. Postoji traka kojom se obuhvati pojas pa se dva kraja trake zakopčaju drukerom, a drugim drukerom se tako dobivena omča zakači za naslon ta glavu. Pojas je tako idealno pozicioniran, stoji bolje njoj nego D. Jedino, drukeri i sudar? Znaju što rade, pretpostavljam...
Vertex hvala ti na informacijama.
Kroz tu omču pojas slobodno prolazi?
Koliko je M teška? Nemojte previše žuriti s prebacivanjem u sjedalicu višeg razreda, vezanje pojasom sjedalice u pet točaka je puno sigurnije.
Da, pojas sasvim slobodno klizi kroz omču.
M. je imala 16.5 kila prije nego što nam se vaga pokvarila, ima jedno 2 mjeseca. Raste kao da ju zalijevamo pa pretpostavljam da je i teža sada, ali dobro, tih 16.5 su sigurno tu. Visoka je, zapravao je izgledom barem godinu starija od dobi.
Hvala na savjetima, saška :)
:-) Nema na čemu.
Od 16, 5 kg do 18 može proći i godinu dana, ostajem pri savjetu za što dulje korištenje AS s vezanjem u 5 točaka.