Molim dojmove o OŠ Rapska, koliko je prvih razreda, kad je dežurstvo, boravak, kakva je klima u školi i sl?
Printable View
Molim dojmove o OŠ Rapska, koliko je prvih razreda, kad je dežurstvo, boravak, kakva je klima u školi i sl?
broj razreda ovisi o broju upisane djece
sadašnjih prvašića je 3 razreda, generacija prije, sadašnji 2. razred su 2 razreda
boravak je u prva 2 razreda, poslije nema
samo prva dva, ne tri? :eek:
ovisi o broju upisane djece, broju razreda, ove godine ih je mislim oko 20 u razredu
lani ih je u prvom razredu bilo 25
mislim da je dežurna učiteljica u školi u 7.30, mislim da nije ranije, ne znam, nije mi nikada trebala ta opcija
ne znam kakve su učiteljice, znam za učiteljicu moje kćeri da je super, najbolja
a kakve su one koje će biti iduće godine u 1. razredu, ne znam
najbolje da probaš naći mamu nekog djeteta koje ide u 4. razred pa se malo raspitati
učiteljice iz boravka su dobre, naša je super, dobra, draga, učiteljica Ana, i ona će iduće godine biti u 1. razredu
ali i druga (mislim) Sandra je dobra
u boravku se igraju, pišu zadaću, uče
škola je do 11.30
a boravak do 15.30, zapravo u 15.30 najranije možeš pokupiti dijete, a mislim da se najkasnije može doći u 17h, ali ni to nisam sigurna, nije mi trebalo
ostavljaju knjige preko tjedna
još nešto:mrgreen:?
:-) samo pozdrav susjedama...mi ćemo krenuti 2013...
aleks, kada vanjina uciteljica opet uzima prvasice? :mrgreen:
:-D
Jer boravak u prva dva razreda? Jer se može boravak koristit fleksibilno, npr. prvo polugodište ne, pa onda da ili prvu godinu ne a drugu godinu da ide na boravak? Jer se može prilikom upisa tražiti koji razred želiš, ovisno o prijateljima?
ove godine učiteljice koje pereuzimaju prvašiće obje su super, isto kao i učiteljice koje preuzimaju djecu 2013 ,tako da nema straha :-) !
btw, sada vidim da si pisala o boravku i rastužilo me jako da je boravak samo prva 2 razreda... kada je onda nastava 3 i 4 razredu? ujutro ili ih šibaju u popodnevnu smjenu/turnus?
ako je nastava do 11:30.. to je stvarno uzas sto će morati sam kući i biti u kući! pogotovo, što mora preći rapsku i ići pored držićeve :( bemti školu sa tako malo prostora!
3. i 4. razred je u turnusima
jedan tjedan popodne, jedan ujutro
boravka nema poslije 2. razreda
i ni ne nadaj mu se:-x
kako misliš preći rapsku pa pored držićeve?
gdje prelazi rapsku?
o cemu ovisi koliko razreda ima boravak? zar to ne ovisi o potrebama?
pa sad, ili sigi ne treba boravak ili su roditelji nezainteresirani za "akciju"?
Rapsku prelazi preko puta škole, a onda uz držićevu prema petlji..
jesam li ja stvarno tulava i bez osjećaja za godine.. ali klinci u 3 i 4 razredu u turnusima?!??? :( Ne mogu to ni zamisliti.. :(
Prijateljičin maleni ide na Knežiju.. apsoluno druga priča. Škola je sjajna. Do 4 razreda je boravak, idu na izlete, svašta..
Najbolje bi mi bilo da se preselim. :(
Leonisa, aleksandra je pokrenula 'akciju', ali nula bodova. Mislim da piše gore.. nemaju (kao) mjesta, a škola se ne može nadograđivati jer je zaštićeni spomenik. votevr. :(
nema mjesta za organiziranje
razredi s boravkom idu u školu samo ujutro
znači učionica je za jedan razred zauzeta cijeli dan
treći i četvrti razredi imaju zajedničku učionicu, u školu idu u kontra smjenama
a škola je kulturni spomenik i ne može se dograđivati
odgovarala sam leonisi, a da nisam ni pročitala post od Ožujak
našla sam sada jedan post.. http://forum.roda.hr/threads/22341-P...dnevni-boravak
postoje i privatni dnevni boravci. Ima jedan u Velikoj Gorici gdje se dijete ostavi ujutro, oni razvoze kasnije djecu u školu i dolaze po njih. To mi se čini zgodno. Zna li tko ima li tako nešto u blizini Sigečice? :-)
A uvijek postoji i opcija tete-čuvalice.. samo to sve košta (nemam uopće osjećaj koliko?). Ovaj privat.dnevni boravak u Gorici je mislim 900kn mjesečno.
Baš nije fer da u jednom dijelu Zagreba ti je dijete zbrinuto, a u drugom moraš posegnuti u đep da bude zbrinuto. :-(
sad vidim ove odgovore za boravak. tnx.
nego, jel uciteljica olja, koju spominjete, u boravku ili razrednoj nastavi?
i upalo mi je u oci boravak do 15:30- znaci, ne moze biti krace u boravku?
i koja je prava stranica http://www.os-rapska.hr/ ili http://www.os-rapska-zg.skole.hr/sea...oditelji/forum ?
pardon, ili ova http://www.os-rapska-zg.skole.hr/
Čini mi se da je prva stranica koju si navela prava ...
može se i otišla u jednu drugu desiti da ta učiteljica otiđe u koji drugi razred,
recimo moj klinac je završio 4. razred u 6 mesecu, i sad je peti, a mala sad krenula u 1., pošto je jedna učiteljica bila viška,dobila otkaz ( i otišla u jednu drugu školu), a učuiteljica od mojeg klinca preraspoređena u 3. razred, a ona iz 3. prebačena u boravak.
ovo je trebala bit prva moja rečenica
može se desitii da neka učiteljica otiđe u koji drugi razred,
zanima me jos nesto...jel se razredi odmah formiraju po tome ide li netko u dnevni boravak ili je ko kad sam ja bila mala :D razredi se formiraju pa ko ide u dnevi boravak, ide pa se spajaju.
dalje, prehrana. jel ima i dorucak, uzina, rucak i da li se mora uzeti sve u paketu.
koliko kosta sve pojedinacno.
Postavila sam upit na krivoj temi (oči vide što žele vidjeti..) :angel:
OŠ Rapska vs. OŠ Marina Držića
Čula sam po kvartu da roditelji često upišu djecu u OŠ Marina Držića, prije nego u OŠ Rapska jer je škola bolja.
Kada sam pitala po čemu je bolja, odgovor je bio da su u Rapskoj profesori stariji, živčani.. da se na Krugama više i bolje radi s djecom.
? Da li je to istina?
Da li u Rapskoj postoji informatika od prvog razreda, učenje 2 jezika isto od prvog razreda, kao i na Krugama?
U korist M.Držića (Kruge) ide i to da imaju boravak i u 3 razredu. I mislim da su im prva 4 razreda stalno jutarnji turnus - za ovo nisam sigurna.
Što ide u korist Rapske (Sigečica)? :zbunj:
Koliko znam u OŠ Rapska informatika ide od 5. razreda; njemački od 4.
Druge prednosti ili mane ne znam :zbunj:
jedino sto znam je da os m.drzic ima bistrice.
i da dijele logopedicu.
to je sve, sori :)
btw meni je prednost sto nece prelaziti krizanje.
sto ce u skolu s djecom iz vrtica, i tak.
logopedica je nagovarala muza prosle godine (kad smo trazili odgodu) da ju ne odgadjamo vec upisemo u m.drzic u bistrice.
sto meni ne dolazi u obzir, ni onda, ni sada.
koje križanje?
moji bi trebali preći držićevu kada bi išli u M.Držića.. ali ima podhodnik. I trebali bi proći cijelu Nalješkovićevu.
Ako bi išli u Rapsku, morali bi uz Držićevu.. pa preći Rapsku.
Nisam sigurna što je bolje/lošije.. možda je tu Raspka u prednosti.
što znače bistrići? To su djeca koja kreću ranije u školu?
Mi smo mislili svog starijeg odgoditi (rođen je u 2mj).
I dosta mi je bitan boravak, turnusi do 4og razreda, pa i jezici, informatika.. a najbitnija mi je učiteljica i profesori u školi.
Razmišljala sam ih upisati u neki od jezika van škole, sport i mooožda glazbenu. Ako bi imali 2 jezika u školi od prvog razreda, možda ih onda ne bi upisivala u jezik van škole. Uštedila bi njima vremena, a i sebi. Kao i novaca. Ne želim ih opterećivati sa van školskim aktivnostima i zato bi bilo zgodno da imaju dosta toga u školi, odnosno da je škola dobra, zapravo da su dobri učitelji.
:D samo to. :D
kako funkcionira to s bistrićima u držiću? moj sin je u vrtiću dodatno išao u bistriće (godinu dana, ove godine više nije želio), vodila ih je psihologinja, koja ga je testirala te nam to i predložila - ne znam kako je u školi... oni sami predlože ili što? u kojem razredu? u nekim je to školama od 3. razreda... ja im nisam davala nikakvu posebnu dokumentaciju da ne mislie da inzistiram na tome, ali me svakako zanima kao opcija ako malac bude želio... i tko to vodi, koliko vidim nemaju psihologa...
ne, ne upisujemo se sada.. :)
interesiram se o školama u kvartu.. ne volim donositi odluke zadnji mjesec.. onda uvijek pogriješim. Volim unaprijed sve isplanirati. 8-)
a ja sam mislila da ja volim unaprijed planirati ali ti me prešiša :psiholog:
Što je to za kauč? :lol:
Volim uvijek preispitati sve prije odluke. Tako smo malenog upisali (po mojim mjerilima) 'navrat-nanos' u jedan državni vrtić i požalili... prebacili se kasnije u drugi koji je bio jedan od opcija i sretni smo jako u njemu.. samo što je dijete moralo proći ponovo taj proces prilagodbe. :(
OŠ M.Držića mi se prema programima (i tračevima) čini bolji izbor od OŠ Rapska, ali voljela bi još čuti iskustava.. kako ne poznam puno mama iz kvarta, nemam se kod koga raspitati - već ovdje na forumu (a to može potrajati). I nekako više vjerujem Rodinim mamama.. :zaljubljen:
ha ha
iskreno ponekad mislim da mi treba kauč .. kaj da ti velim ...rodila sam točno na dan termina .. komentar frendica je bio: "drugo od tebe nismo ni očekivali":škartoc:
:lol:
mislim da nije to za kauč, to samo znači dobra organiziranost i manje prostora za iznenađenja i nepotrebne stresove za tebe i dijete. ;)
:love:
kad skupimo koji mjesec staža u 1. razredu javim ti dojmove o Rapskoj ... a valjda će se prije javiti netko od trenutnih "korisnika"
ako je boravak prva 3 razreda - podhodnika nema, jer se voze autom u šoku i iz škole.
U četvrtom bi najvjerojatnije išao s bakom iz škole, a mama i tata bi ih razvažali ujutro.. kasnije, who knows..
Nije mi drag podhodnik, naravno.. ali ako je škola bolja od Rapske, organizirali bismo se.
Također, ni autom nije lako u školu i iz nje - jer se mora proći petlja.. Ali kad mislim na to da neki sa Sigečice vode djecu u školu na Knežiju...