Kod lijevog oka, ispod kapka imam nesto kao malu bradavicu. Moze se lijepo napipati. Tek sam nedavno primjetila. Ne boli me, ne smeta mi, nego jednostavno se pojavilo tu.
Strah me sta je. Je li iko imao ovakav problem i zna li iko sta bi moglo biti?
Printable View
Kod lijevog oka, ispod kapka imam nesto kao malu bradavicu. Moze se lijepo napipati. Tek sam nedavno primjetila. Ne boli me, ne smeta mi, nego jednostavno se pojavilo tu.
Strah me sta je. Je li iko imao ovakav problem i zna li iko sta bi moglo biti?
da nije jecmir?
ma to ti je jacmenac ili jecmir kako kaze snorki
bez panike!!
da je ječmenac onda bi ju bolilo, kaj ne?
ja mislim da ti je to bradavica, kao što si i rekla. ako ti smeta odi kod dermatologa nek ti ju spali. samo te malo pecne i to je to. nikakva frka.
Ne boli me, ali zar bradavica moze biti ISPOD ocnog kapka :shock:
Da li bih trebala ici ocnom doktoru ili doktoru kojem idem za sve ostalo?
Nikada nisam imala problema sa ocima. Ovo me bas strasi.
MM nisu bolili jacmenci, a dok sam bila trudna samo su se redali.
jedan prođe, drugi dođe.
a bio mi je doooobar...
Po opisu koji si mi dala cini mi se da je to lojna zlijezda. Lijeci se terapijom ( mislim da je mast u pitanju) a ako to ne pomogne onda se odstranjuje hirurskim putem. Nije to nista strasno ( ako je to) a i ta operacija se vrsi ambulantno i za 15 minuta ides kuci. To je tzv. rutinska operacija. U svakom slucaju javi se ocnom ljekaru.
Puno srece ti zelim.
To ti je chalazion. Vrlo slično ječmencu ali se radi o začepljenju izvodnog kanalića druge vrste žlijezda kapka nego kod ječmenca. Za razliku od ječmenca uglavnom ne boli i većinom ne dolazi do spontanog izlječenja nego se odstranjuje. Kao što Nina S, reče radi se o malom zahvatu koji traje 10ak minuta, ne boli i nakon toga se još par dana oko previja i maže antibiotskim mastima, Odi oftalmologu i sretno,
Hvala puno na odgovorima.
Sutra imam zakazano kod svoje doktorice i nadam se da ce mi dati uputnicu gdje dalje trebam. Sad mi je malo lakse.