Neobicno ponasanje 4-godisnjaka...
Pozdrav!
Imam 4-godisnjeg decka, pametno je dijete, zaigrano, veselo, ali kada je u pitanju druzenje sa vrsnjacima cesto mi radi sljedece ispade.
Primjerice, danas u shopping mall-u sretnemo prijatelje koji imaju curicu ( igrao se vec s njom par puta u kucnom druzenju) i on umjesto da lijepo pozdravi i ostvari neki kontakt sa njima svima, moje dijete se ukocilo,napravilo grimasu, zabuljio se u pod i tako 5-6 minuta stajao..
Kada smo isli kod prijatelja u goste koji imaju isto 2 curice s kojima se moze igrati on je prvih 45 minuta sjedio u njihovom hodniku i pravio se da spava, i tek onda krenuo u igru s njima, na kraju nije htio doma...
Kada nam dodju gosti ima foru da se sakrije ispod stola / pa ga kao gosti moraju traziti...
Ili kada nam dodju neki prijatelji s djecom isto mu treba malo da su "ufura" (bez obzira sto smo u nasoj kuci) pa tek onda popusti i zaigra se s njima...na kraju je problem kad gosti idu doma jer mu je u biti lijepo....
Pa kada dodje u vrtic ( u koji ide od 1,5 godine i regularan je tamo) u zadnje vrijeme mu je neka "fora" sjesti na tetinu stolicu i po prvih sat vremena samo sjedi i onda kada se "opusti" nastavi druzenje sa djecom....mislim to su djeca sa kojima je svakodnevno, cak ima i curu tamo :)...
I takvi primjeri....Ne razumijem to njegovo da se ukoci i zabulji u jednu tocku i ne dozivaljava nikoga....to radi u slucajevima kada sretnemo nekoga...
Inace je zbilja ok...evo neki dan bili smo u parku i tamo je bio neki deckic i moj mali mu sam od sebe prisao i pitao ga lijepo bez grimasa, bez glumatanja -Hej decko, hocemo se igrati?, Ovaj odgovorio -Moze i tako su se igrali....
Tako da nije neki cudak, povucen u sebe, nego je za igru i voli u biti drustvo, samo mi nije jasno cemu ta neka pocetna kocnica - ne znam kako drugacije da to nazovem...
Jel imate i vi takvih situacija? Je li to mozda za psihologa?
Hvala na odgovorima...