Naplata alimentacije od bake/djeda
Evo dragi samohrani, naslov govori sve.
Izmučena kao i većina od vas predajama prijava, tužbi, zahtjeva itd...odlaska na ročišta na kojima saznaš da bivši partner ne želi niti preuzeti poziv, pa dok prođe još oko par mj. uspije doći do suda, pa opet od strane suda odgoda za plaćanje jer je otac-nezaposlen, neprijavljen na burzi, ostvaruje prihode "na crno" što i priznaje ali ne plaća, tj. ne želi platiti.
Ništa osim kaznene prijave mi ne preostaje u nastojanjima da svom djetetu omogućim ono što mu pripada, međutim i nakon ročišta radi ukidanja uvjetne kazne, opet sud prolongira na par mj. te daje ocu rok da plati dugovanje ali koje bude enormno veliko, pa tko je tu lud sud ili tko....a sam je izjavio kolika su mu primanja "na crno" iz kojih je jasno da može plaćati koliko mu je određeno.:roll:
Budući da otac ima raznih dugovanja za pretpostaviti je da se ni ubuduće ne misli "zakonski" zaposliti, a mogao bi se obzirom na obrazovanje koje ima.....čak se ne želi ni na burzu prijaviti jer bi naravno morao prihvatiit posao koji bi mu bio ponuđen. :roll:
Za to znam da moram od njega "utjerati", ali za ubuduće molim savjet - koji uvjeti moraju biti (osim super odvjetnika) da se pokrene zahtjev da se alimentacija skida sa bakine mirovine za koju znam da je poprilična, veća od prosjeka - razlog je taj: ja više nemam živaca ni snage natezati se sa bivšim partnerom, dok on radi budalu iz institucija, mene i svog djeteta i još svima u lice priznaje koliko zarađuje, i opet ništa. :-x
Hvala unaprijed na savjetima :bye: