Noćna mora jedne djevojčice!
Drage moje forumašice!
Užasno sam potresena danas na poslu :cry: , pa to moram podijeliti s vama, i čuti vaše cijenjeno mišljenje.
Uglavnom , vrtić u kojem radim fizički je u sklopu osnovne škole, pa smo tako na mnogo načina povezani i surađujemo oko upisa djece u školu i sl. U drugom razredu postoji slučaj jedne djevojčice koja živi sa majkom koja ima shizofreniju, a osim nje su i mali brat i otac koji po cijeli dan radi i vraća se kući kasno. Žive u jako lošim uvjetima, bijeda, i siromaštvo. Kratko vrijeme je išla i u vrtić, pa donekle poznajem slučaj.
Njena učiteljica mi je ispričala da zapravo više ne zna što će s tim djetetom. Ne samo da je izrazito nemirna, šeta po razredu, izaziva nered, ima ispade,nego zapravo iz tog njenog ponašanja se može iščitati u kakvom je stanju majka. Nikakve opomene i upozorenja kod nje ne funkcioniraju. Kad djevojčica shvati da je kriva počinje plakati.Kad se bliži vikend dijete pokazuje još veću nervozu i histeriju, jer će morati s majkom biti cijeli dan. Učiteljica mi govori i informaciju da ih je majka, nju i brata postrojila uz zida i prijetila puškom. Ja jednostavno nemam riječi!!!!! :shock:
A kao dodatak tome, socijalni radnici očito ništa ne rade. :x :x :x
A ovdje moram spomenuti i ravnatelja(o kojem sam već pisala u jednom postu). Svojim ušima sam slušala kad je rekao da su se socijalni radnici raspitivali za nju, i "da je ona vrlodobra i tu škola nema više što raditi, po tom pitanju mi smo mirni. " :evil:
Žalosno, jedno dijete koje je inače izuzetno pametno, propada naočigled.
Tko je tu odgovoran, ja se pitam? :? Škola smatra da nije, soc. radnici?
To dijete je prepušteno samo sebi!!!Prvi put mislim da bi dom za nezbrinutu djecu bio najbolje rješenje. :(
To mi je cijeli dan pokvarilo, sistem je potpuno zakazao...
Re: Noćna mora jedne djevojčice!
Zea, koliko ja znam, dužnost svakog djelatnika u školi je prijaviti ukoliko sumnjamo da je dijete zlostavljano! A kamoli kad znaš da je...
Vjerovatno je soc. služba i upoznata s tim slučajem, ali mislim da je odgovornost učiteljice te učenice ponovo ih informirati o njenom stanju! Tu ravnatelj nema ništa veće ovlasti...
Ako ju poznaš, da popričaš s njom?
BTW, kako sviranje ;) ?