-
Davanje sirupa djetetu
Dobili smo sirup koji moramo piti svahih 8h i to mi je grozno.
Rekla je doktorica da ga ne moramo buditi nego da mu dajemo ujutro kad se probudi to je obično oko nekih 8:30-9, navečer prije spavanja to je kako kad recimo dans je išao spavati u 8 a jučer u 22 zavisi koliko spava popodne.
i da dam mu kad s probudi popodne to je isto kako kad ali recimo između 15-16h.
Recimo danas je popio ljek oko 8:30 onda oko 15:15, znači nakon nekih 7h ajde to je i ok i onda oko 8h to je nakon nekih 4 i pol sata to mi je mali razmak i vjerojaatno će sutra oko 8h i to mi je opet puno.
E sad me zanima jel mu može biti kaj od takvog davanja ljeka?
I kako vi dajete svojima?
Moj ima 2 godine.
-
Ja probam naštimati da je npr. budno dijete do 22 h, pa je onda idućih 8 h u 8h ujutro. Tak da nemam onih buđenja u 3 ujutro i sl.
-
Tako i ja probam naštimati, najčešće uspijem. Samo moj ide leć oko 21h, najdalje 21.30h.
-
Ja dajem u 7, 15, 23 i budim ga. Odstupam unutar pola sata, nekad mi se omakne i sat, ali držim se uglavnom vremena. 4 sata mi zaista zvuči preveliko odstupanje
-
Ne moraš brinuti. Nije bitno točno na sat.
Ali, zar ti dijete spava 12 sati bez buđenja? Ako je tako narihtaj da bude dva puta svakih šest sati, nemoj da je kraći razmak.
Bilo bi najbolje da mu možeš dati kad ti ideš spavati polako, špricom, da proguta u snu, ako ti uspije tako. Pa bi bio veći razmak između popodnevne i večernje doze lijeka.
-
mislim da se moraš držati barem okvirno 8 sati razmaka
nije to bez veze tako napisano
doza lijeka u tijelu mora biti konstantna - a ne u jednom trenutku da je dijete predozirano, a u drugom primi premalo lijeka (subdozirano)
liječnica očito nije upoznata s rasporedom spavanja tvoga djeteta
vjerojatno računa da je kao dosta djece koja idu kasno spavati, a ujutro se rano probude pa je to cca nekih 8-9 sati spavanja
-
Ja trenutno dajem svoj trojici lijek na "sat",
starije dvoje mora svakih 12 sati popiti dozu, i to mi je ok...
A najmlađi svakih osam sati, i to je mali problem jer zaspi u osam navečer, budi se i pola osam ujutro... Isto kalkuliram, naći neku sredinu, ionako je nemiran, razdražljiv, pa onda mi ga žao buditi kad lijepo spava...
U biti, kolko sam skužila dr, ona je kalkulirala; dal mu dat svakih 12 sati po 5ml, ili svakih 8 sati po 3ml, prevagnulo ovo drugo...
Pa si mislim ako je bila tako nesigurna, bi ovo ili ono, da onda i nije tolko bitno u sat....
-
mi budimo po noći i maksimalno odstupamo sat vremena jer cilj je imati konstantnu koncentraciju antibiotika sa što manje padova i uspona kako bi on djelovao baktericidno a ne bakteriostatski, dakle da bi ubio bakteriju a ne samo usporio/smanji njezin broj i da ne bi dobili rezistentne sojeve
dakle u 8, 16, 24 - znači jednom budimo, to buđenje u ponoć je taman kad imaju najdublji san pa nakon davanja bez problema zaspu
meni je bitno da se ja ne moram radi toga buditi jer onda više ne zaspem